Ploieşti: Fluturatul cheii în gară este amendat la Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adio afacerilor de pe peroanele gării din Buşteni! Particularii care flutură cheile în faţa turiştilor şi le fac oferte de cazare sub tarifele practicate de locuitorii cu vile sau pensiuni omologate ar trebui să se gândească de două ori dacă banii obţinuţi de la turişti le ajung să-şi plătească... amenda.

Şi asta pentru că aleşii locali locali din Buşteni au decis să majoreze amenzile aplicate pentru o astfel de concurenţă neloială. "Chiar dacă sunt foarte multe metode de informare a turiştilor privind cazarea în staţiune, acest fenomen "la negru" există de foarte mult timp. La un moment dat aceşti particulari se înmulţiseră în mod exagerat, cred că erau peste 50 de oameni care stăteau în faţa gării şi cazau turiştii în condiţii improprii. În 2006 am adoptat o hotărâre prin care îi amendam, dar, cum nu am reuşit să-i alungăm pe toţi din gară am decis să majorăm aceste sume", ne-a spus Cristian Achim, consilier local în Buşteni.

Amenzi de până la 2.500 de lei

Astfel, începând din luna aprilie, particularii care racolează clienţi de pe peronul gării din Buşteni, de pe stradă sau din orice loc public vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Amenzi vor primi însă şi proprietarii de vile sau pensiuni care primesc turişti fără a avea autorizaţie de la primărie pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi, precum şi cei care oferă cazare peste limita aprobată a locurilor disponibile.

În cazul persoanelor juridice vorbim însă de amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. La un calcul sumar, amneda este mult mai mare decât banii obţinuţi de la turişti într-un weekend de cazare.

Amenzile sunt aplicate de poliţiştii din Buşteni, în colaborare cu un agent fiscal de la direcţia locală de taxe şi impozite.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite