Ploieşti: Fiscul vinde la licitaţie aparate de bronzat, maşini de cusut, autovehicule şi case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile scoase de Fisc la licitaţie au preţuri care pornesc de la 3.000 de euro
Maşinile scoase de Fisc la licitaţie au preţuri care pornesc de la 3.000 de euro

În Prahova, administraţiile financiare şi recuperatorii au scos la vânzare,prin licitaţie, un număr de peste 50 de bunuri care au aparţinut unor societăţi comerciale.

Fiscul nu-i iartă pe rău-platnicii din Prahova, care, în ultimul timp, s-au înmulţit considerabil. Potrivit site-ului executări.com, administraţia financiară a scos la vânzare prin licitaţii zeci de bunuri aparţinând unor societăţi comerciale care nu şi-au achitat la timp dările către stat.

Este vorba despre autobuze, microbuze, autoutilitare, autovehicule Dacia Logan, aparate de bronzat şi echipamente de confecţionat cuie, ba chiar şi un teren intravilan de 5.500 metri pătraţi situat în comuna Măgurele. Cele mai multe bunuri, şi anume 14 maşini de cusut, au aparţinut unor ateliere de confecţii, care nu au mai avut comenzi fiind nevoite să-şi sisteze activitatea. Preţul acestora porneşte de la 500 de lei bucata.

Pe acelaşi site sunt listate şi 11 case şi terenuri din Prahova scoase la vânzare de recuperatori. Cele mai multe astfel de bunuri se află pe raza localităţilor Băicoi şi Blejoi. Şi la Ploieşti există un imobil executat silit care îşi aşteptă cumpărători. Acesta este situat pe strada Colinei, într-o zonă centrală a municipiului. Casa este compusă din subsol, parter, etaj şi mansardă, şi are o suprafaţă utilă de de 401.48 de metri pătraţi. Clădirea este vândută cu un preţ care începe de la 362.000 de euro, fără TVA.

Prahova, la jumătatea clasamentului

Cu un total de 41 de bunuri scoase la licitaţie, Prahova se situează la jumătatea clasamentului în topul judeţelor, unde administraţiile fiscale au trecut la executarea silită a celor care privează bugetul de contribuţii. Pe primul loc este Bucureştiul cu un număr de peste 250 de bunuri, iar pe ultimele locuri se situează judeţele Sibiu şi Gorj, unde Fiscul nu a scos nimic la vânzare.

Societăţile comerciale care vor să cumpere un produs vândut de fisc au nevoie de o copie a certificatului unic de înregistrare eliberat de Registrul comerţului şi de o dovadă că nu înregistrează datorii la stat. Persoanele fizice trebuie să plătească o taxă de participare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei şi să aibă o copie după actul de identitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite