Ploieşti: Firmele de asigurări nu-şi despăgubesc clienţii. Sute de acţiuni au ajuns pe rolul instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carpatica Asig şi Groupama Asigurări au cele mai multe procese, fiindcă se eschivează de la plata daunelor. Pe rolul Judecătoriei Ploieşti se află peste 100 de acţiuni în pretenţii introduse de prahovenii care se consideră nedreptăţiţi de către societăţile de asigurări.

Profitând de faptul că multe persoane se feresc să ajungă în instanţă, din cauza lipsei banilor, unele societăţi de asigurări nu îi despăgubesc pe cei implicaţi în accidente. „Sunt zeci de cazuri în care companiile de asigurări, în special Carpatica Asig şi Groupama Asigurări, nu despăgubesc persoanele implicate într-un accident din vina unui asigurat al companiei respective. Aceştia au o politică foarte bine pusă la punct, cu oameni special instruiţi pentru a respinge dosarele de despăgubire, în cele mai multe cazuri apelând la expertize efectuate în favoarea lor", ne-a declarat avocatul Daniel Gaşpar.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi Laurenţiu Matei, care din luna septembrie 2010, de când i-a fost lovită maşina pe care o conducea, nu are bani să o repare. „Eu conduceam maşina naşei mele, un autoturism marca Hyundai. Ajungând acasă, vroiam să bag maşina în curte şi m-am dus să deschid porţile. În acest timp, şoferul unei autoutilitare a buşit maşina, fiind distras de un panou publicitar. Am mers la poliţie, s-a făcut proces verbal cu vina exclusivă a conducătorului auto care era la volanul autoutilitarei, omul mi-a dat asigurarea obligatorie valalabilă la SC Carpatica Asig, dar când am mers acolo mi s-a zis că declaraţiile noastre nu sunt reale şi că nu vor să mă despăgubească", spune Laurenţiu Matei.

Proprietara maşinii, Magdalena Petre a depus plângere în instanţă la Judecătoria Ploieşti şi solicită societăţii de asigurări plata unei sume de 8.523,18 lei pentru repararea maşinii. „Noi am mers cu maşina la un service pentru efectuarea unui deviz pentru reparaţia autoturismului şi de aici am ajuns la suma de 8.523 lei pe care o cerem şi în instanţă. Acum, stăm cu maşina lovită şi noi şi şoferul autoutilitarei pentru a putea dovedi în instanţă cum s-a întâmplat", a mai precizat Laurenţiu Matei. 

„No comment", la Carpatica

Reprezentanţii Carpatica Asig sucursala Prahova au refuzat să comenteze nemulţumirile prahovenilor. „Aceste lucruri le discutăm doar cu persoanele implicate, cu proprietarii maşinilor", ne-a declarat un inspector al Departamentului Daune, care a refuzat să-şi spună numele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite