Ploieşti: Firme virtuale conduse de manageri elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii îşi doresc să ajungă managerii unor mari companii
Elevii îşi doresc să ajungă managerii unor mari companii

La standurile târgului de afaceri sunt prezenţi 400 de tineri din toată ţara, care prezintă cele mai profitabile businessuri, chiar şi pe timp de criză

Agitaţie mare la Sala de Sport „Leonard Doroftei" şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

400 de elevi şi cadre didactice venite în Ploieşti din 11 judeţe ale ţării îşi prezintă ideile de afaceri, în cadrul a două târguri.

Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, care a început ieri şi se încheie în această seară şi Concursul Romanian Business Challenge este organizat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu" Ploieşti şi oferă elevilor posibilitatea de a se face remarcaţi.

 

Petreceri speciale

„Organizăm petreceri private, nunţi, botezuri şi orice alte petreceri importante. Deşi este doar o firmă virtuală, cred că şi în viaţa reală ar fi profitabilă pentru că fiecare dintre noi are momente speciale în viaţa sa", este de părere directorul general al societăţii Special Events, Mirela Nistor, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu" Ploieşti.

 Pentru a fi mai credibilă, echipa formată din cei nouă elevi care au lucrat la acest proiect au desemnat o colegă să poarte o rochie de mireasă, în standul care a fost transformat într-o masă de festivităţi. Ploieştenii care doresc să vadă ideile antreprenoriale ale tinerilor pot vizita standurile până în această seară, la ora 20.00.

 

Restaurant chinezesc

 „Avem un restaurant chinezesc şi oferim clienţilor posibilitatea de a savura câteva din specialităţile asiatice, precum banane prăjite, pui în cinci culori, furnici în copaci, salată de somon, salată de fructe de mare şi bineînţeles tradiţionalul ceai", spune Anca Grigore, elevă la Liceul Economic „Costin Kiriţescu" din Bucureşti.

 Colega sa, Andreea Bucur spune că firma virtuală realizată de elevii bucureşteni a reuşit chiar să obţină o sponsorizare şi oferă, astfel, clienţilor virtuali posibilitatea de a comanda şi consuma mâncare chinezească.

Premii pentru cei mai buni

Elevii cu cele mai bune idei de afaceri vor primi şi premii pentru cel mai bun catalog, cel mai bun stand, cea mai bună prezentare electronică, cel mai bun negociator, cel mai bun spot video şi cea mai bună pagină web. „Iniţiativa este extraordinară pentru a dezvolta tinerilor gustul pentru o afacere personală", este de părere ploieşteanca Ramona Marcu, prezentă la târg.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite