Ploieşti: Firma lui Prigoană transformă oraşul în ghenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ploieşteni sună lunar la dispecerat pentru a reclama neridicarea deşeurilor din faţa blocului, dar situaţia rămâne neschimbată.

Deşi Primăria Ploieşti plăteşte în fiecare lună sume importante operatorului de salubritate, curăţenia în oraş lasă în continuare de dorit. Pe luna august, în buzunarele lui Honorius Prigoană, cel care administrează firma Rosal, au intrat 1.303.400 lei, o factură impresionantă faţă de tot ce s-a plătit în ultimii ani pentru salubritate.

Suma este dublă faţă de aprilie, prima lună în care Rosal a făcut curăţenie în Ploieşti şi faţă de facture plătită de Primărie pentru luna august a anului trecut, . 748.802 de lei. Valoarea acesteia este justificată de un aşa-zis program experimental al Primăriei care a inclus curăţirea tuturor străzilor din oraş. Primarul Andrei Volosevici recunoaşte că factura este „ceva mai mare faţă de lunile precedente".

„Într-adevăr este o sumă mare, însă, mi-am asumat această decizie de a face curat în tot Ploieştiul şi nu numai pe anumite străzi. Acum, vom vedea dacă banii vor fi justificaţi de acţiunile operatorului. Ceea ce s-a făcut pe teren va fi verificat de către Regia Autonomă de Servicii Publice şi vom vedea dacă pe viitor, Rosal va putea susţine un astfel de program în fiecare lună", a declarat primarul Ploieştiului. Întrebat dacă, personal, este mulţumit de cum arată oraşul în acest moment din punct de vedere al salubrităţii, acesta a declarat: „Sunt mulţumit pentru unele zone şi nemulţumit pentru altele".

Morman de gunoaie la Grădiniţa 49

Una dintre zonele la care probabil se referea şi edilul municipiului atunci când spune că este nemulţumit, este nordul oraşului. Chiar lângă Piaţa Nord, în spatele Grădiniţei nr. 49, „Dumbrava minunată", gunoaiele mai au puţin şi ies în stradă. Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât focarul de infecţie este doar la câţiva metri de locul de joacă al copiilor. „A sunat administratora la firma care se ocupă de strângerea gunoiului şi am înţeles că, astăzi, ar trebui să vină să îl ridice", ne-a declarat Niculina Grigore, directorul instituţiei.

Între timp, la dispeceratul Primăriei, se primesc lunar zeci de reclamaţii la adresa operatorului de salubritate. Din luna aprilie şi până în prezent, peste 500 de ploieşteni din diferite zone ale oraşului au reclamat neridicarea gunoiului fie de la pubele, fie din locuri neamenajate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite