Ploieşti: Facilităţi economice pentru persoanele defavorizate din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un important eveniment de informare privind dezvoltarea economică a localităţilor din mediul rural a avut loc, ieri, în Ploieşti.

Este vorba despre un proiect derulat de Fundaţia Soros în opt judeţe din România, cofinanţat din Fondul Social European. Scopul programului este crearea unor întreprinderi sociale care vor avea diferite domenii de activitate, specifice localităţilor în care vor funcţiona.

În cadrul acestor întreprinderi vor lucra în principal persoane care provin din categorii sociale defavorizate, care îşi găsesc cu greu un loc de muncă, informează Ziarul Prahova. Localitățile vizate sunt Bălțești, Podenii Noi, Dumbrava, Șotrile, Iordăcheanu și Vărbilau. Întreprinderile sociale pot funcționa sub forma unor cooperative, case de ajutor reciproc, fundații, asociații sau SRL-uri ai căror acţionari să fie Organizații Non-Guvernamentale.

Acest proiect de dezvoltare a economiei în mediul rural se adresează în principal persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat, persoanelor de etnie romă, femeilor sau persoanelor care nu au studii. Întreprinderile sociale oferă locuri de munca persoanelor care nu au neapărat experiența profesională.

Potrivit Ziarul Prahova, principalele afaceri care s-ar putea dezvolta în Prahova prin Proiectul Eures sunt agricultura și legumicultura, fermele agricole și zootehnice, prelucrarea lemnului, agroturismul, culegerea fructelor din păduri și valorificarea acestora prin vânzarea lor în străinătate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite