Ploieşti: Fabrica din casă, afacerea care a sfidat timpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta State este propriul angajat
Nicoleta State este propriul angajat

Nicoleta şi Ilie State au amândoi 47 de ani şi deţin o fabrică de materiale şi accesorii electrice, din 1996, chiar în casa în care locuiesc. În urmă cu câţiva ani, cei doi soţi au reuşit să atragă şi fonduri europene pentru extinderea afacerii lor.

 Înainte de a-şi deschide afacerea, Nicoleta, de profesie inginer tehnolog, a lucrat şi ca tehnolog dar şi în organizarea muncii. Ilie a fost angajat la Electrometalica, în departamentul de mase plastice, însă nu muncise niciodată în producţie.

În 1996, când toţi ploieştenii îşi deschideau magazine alimentare sau făceau comerţ cu produse aduse de la turci, soţii State şi-au cumpărat un utilaj mic pentru a produce diverse materiale şi accesorii electrice.

Aparatul a fost depozitat într-un garaj, iar de aici a pornit aventura celor doi, care au reuşit, în timp, să mute fabrica de mase plastice chiar în casa în care locuiesc, situată pe strada Temişana din Ploieşti.

Nicoleta şi Ilie lucrează la bandă, ţin evidenţa contabilă, negociază cu clienţii şi fac orice pentru ca mica lor afacere să meargă bine. De-a lungul timpului, ei au avut mai mulţi angajaţi, însă niciodată nu s-au dat la o parte când a fost vorba să muncească cot la cot cu ei.

Dotări noi

Cu toate că soţii State deţin o fabrică micuţă, ei au visat să acceseze fonduri europene pentru a se extinde.

„În 2008 am făcut proiectul pentru un program Regio, iar peste un an de zile ni s-a aprobat. Cu banii obţinuţi, adică 70.000 de euro, am achiziţionat o linie completă de extrudare pentru fabricarea ţevilor PVC şi o moară de PVC rigid pentru măcinarea deşeurilor rezultate în urma prelucrării materiei prime", explică Nicoleta State.

În portofoliul de clienţi ai firmei se numără societăţi comerciale din Timişoara, Bucureşti, Cluj, Constanţa şi alte oraşe mari ale ţării.

„Avem un client la Tulcea care într-o zi ne-a sunat şi ne-a cerut să îi trimitem produse prin poştă, ceea ce am şi făcut, fără să ne gândim la eventualele riscuri. Abia după patru ani de colaborare l-am cunoscut personal", adaugă Nicoleta State.

De altfel, toate tranzacţiile sunt făcute la distanţă, iar ploieştenii mizează foarte mult pe seriozitatea partenerilor săi, asumându-şi riscuri mari atunci când onorează comenzi cu plata ulterioară. Făbricuţa de ţevi PVC a celor doi soţi este singura de acest gen care a rezistat crizei şi încă mai funcţionează în Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite