Ploieşti: Evaziunea fiscală cu ţuică este în floare la Vălenii de Munte şi Slănic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Verificările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor la mai multe societăţi comerciale din Vălenii de Munte şi Slănic au scos la iveală nereguli mari în privinţa comercializării băuturilor spirtoase.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii l-au depistat pe D. Ovidiu, de 40 ani, domiciliat în Bucuresti, reprezentant legal al unei societăţi comerciale din comuna Măgurele, care deţinea în vederea comercializării în spaţiul comercial amenajat în acest scop, cantitatea de 218 litri  băutură spirtoasă, îmbuteliată în sticle de 2 litri fără documente de provenienţă.

Constatările poliţiştilor corespund elementelor constitutive ale infracţiunilor prev. si ped. de art. 9 alin.1 lit.a din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală si art.296 ind.1lit.l din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, motiv pentru care reprezentantului legal al societătii i s-a întocmit dosar penal.

Întreaga cantitate de băuturi alcoolice spirtoase a fost ridicată în vederea confiscării şi predată autorităţii vamale judeţene după prelevarea probelor necesare stabilirii caracteristicilor fizico-chimice ale produsului.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, calcularea prejudiciului cauzat statului si recuperarea acestuia.

Evaziune şi la Slănic

Două zile mai târziu, poliţiştii din cadrul aceluiaşi serviciu au verificat societăţi comerciale din Slănic.

Astfel, a fost depistat C. Ştefan, în vârstă de 45 de ani, domiciliat din Slănic, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, care expusese la vânzare 363 pachete ţigări diferite mărci străine, posibil provenite din contrabandă şi 570 litri băutură alcoolică spirtoasă îmbuteliată în peturi netimbrate de 5 litri.

Întreaga cantitate de ţigări şi băuturi alcoolice spirtoase a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite