Ploieşti: Evaziune fiscală cu mii de kilograme de porumb şi grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camionul a fost depistat în trafic - foto arhivă
Camionul a fost depistat în trafic - foto arhivă

Un control de rutină al poliţiştilor din Sinaia a dus la descoperirea unei afaceri evazioniste cu grâne şi la întocmirea a două dosare penale.

Poliţiştii au oprit pentru control un autocamion ce transporta cereale.

Conducătorul auto a prezentat documente justificative privind încărcătura, respectiv pentru cantităţile de 6.500 kg porumb şi 1.000 kg grâu, însă oamenii legii au constatat modificări ale datelor înscrise în acestea, motiv pentru care au extins cercetările.

 Astfel, prin recântărirea încărcăturii, a fost constatat faptul că în realitate în camion se aflau 11.820 kg porumb şi 2.000 kg. grâu, fiind stabilit faptul că documentul însoţitor fusese falsificat de către conducătorul auto pentru a da un aspect de legalitate transportului efectuat.

 În urma verficările efectuate privind societatea comercială deţinătoare a autocamionului, a fost stabilit faptul că adminstratorul acesteia, împreună cu conducătorul  auto, mai aprovizionaseră în urmă cu câteva zile, aceleaşi cantităţi de cereale în baza documentului însoţitor falsificat. Administratorul întocmise în fals documente de achiziţie a mărfurilor, iar în evidenţele contabile consemnase cantităţi mult mai mici decât cele rtranzacţionate.

Totodată, în urma inventarierilor efectuate la punctele de lucru ale societăţii a mai fost constatat şi un minus în gestiune, în cuantum de 25.000 lei.

În consecinţă, polţiştii au luat măsura întocmirii de dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals atât pentru administratorul societăţii, cât şi pentru conducătorul auto, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite