Ploieşti: Enduro, alpinism şi paintball la Poienarii Burchii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahovenii amatori de senzaţii tari pot practica tot felul de sporturi extreme în mediul rural, într-o zonă cu peisaje mirifice. În luna septembrie, în parcul de agremenet low-cost va începe şi Festivalul Mustului

La Poienarii Burchii funcţionează un parc de agrement low-cost, pe un teren concesionat de la Primărie de câţiva tineri cu iniţiativă. Aici se organizează lunar circuite de enduro, iar cei care nu deţin motociclete pot închiria unele, împreună cu echipamente de protecţie.

„Nu necesită permis de conducere şi nici măcar cunoştinţe în acest domeniu, întrucât colegii mei vă pot învăţa primii paşi, fără costuri suplimentare. Nu urmărim să facem bani din asta, am creat totul pentru distracţia noastră. Vrem să  promovăm acest sport, iar traseul nostru deţine un grad dificultate nu foarte crescut, însă foarte variat şi captivant. Terenul este denivelat, special amenajat pentru cursele endoro. Avem în dotare motociclete Honda NX650 Dominator, Cagiva 125 Elefant şi Honda MTX 125", a spus Ciprian Nedelcu, administratorul parcului de agrement.

O coborâre în coardă costă  5 lei

Vizitatorii care vor să înveţe cum să urce şi să coboare pereţii abrupţi de stâncă şi să supravieţuiască în sălbăticie, trebuie să ştie că toţi angajaţii parcului din Poienarii Burchii sunt alpinişti utilitari, oameni cu experienţă, care au montat sute de tiroliene, au făcut mii de rapeluri şi au escaladat numeroşi munţi din ţară şi din străinătate. Aşa că totul este sigur, iar riscurile sunt minime.

O coborâre cu tiroliana sau în rapel costă doar 5 lei. În incinta parcului a fost dat în folosinţă şi un teren de paintball. Închirierea armei şi a echipamentului este gratuită, doritorii trebuind să achite doar bilele cu vopsea. Terenul de joc include o mlaştină, mult stufăriş, o pădure şi câteva ruine.

Festivalul Mustului, în septembrie

În luna septembrie, în parcul de agrement de la Poienarii Burchii va avea loc Festivalul Mustului.

„Intrarea se face pe bază de invitaţie. Începând de vineri seara, din data de 17 septembrie, vom da drumul la muzica bună, şi, la cerere, vom porni şi grătarele şi proţapul. Sâmbată, programul va continua cu circuitul de enduro, unde intrarea este gratuită. Seara, am invitat nişte chitarişti să ţina câteva momente artistice în jurul focului de tabară", a precizat Ciprian Nedelcu.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite