Ploieşti: Elevii vor fi supravegheaţi video, pentru siguranţa lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de camere video de supraveghere vor transmite imagini live cu exterioarele şcolilor şi grădiniţelor din Ploieşti unor centre de monitorizare, de unde se va da alarma, în caz de scandal sau bătaie, în timp record, la poliţie.

Elevii şi profesorii vor fi mai protejaţi de actele de violenţă şi de vandalism petrecute în afara unităţilor şcolare. Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din Ploieşti vor fi supravegheate prin intermediul a şase centre de monitorizare video. Primul dispecerat de acest gen a fost inaugurat, astăzi, în incinta Colegiului Naţional "Ion Luca Caragiale", situat în zona de centru a municipiului. Într-o încăpere aflată a primul etaj al clădirii sunt montate două monitoare pe care sunt partajate imagini live din zece unităţi şcolare, filmate din diferite unghiuri. Centrul de supraveghere video va fi coordonat de un angajat al Primăriei. Dacă acesta va observa pe ecran un incident, nu va trebui decât să apese un buton de alarmă şi, în doar câteva minute, o maşină de intervenţie a poliţiei se va deplasa la faţa locului. "Centrul de monitorizare de Colegiul I.L.Caragiale răspunde de zece unităţi şcolare din municipiu, situate în apropiere. Vom colabora strâns cu poliţiştii de la Secţia 1. Vor fi filmate exterioarele, intrările elevilor şi ale profesorilor, spaţiile de joacă, terenurile de sport, curtea şcolilor. Dacă observăm ceva dubios anunţăm poliţia şi cadrele didactice", a explicat Florin Ştefănescu, consilier Direcţia Informatică, din cadrul Primăriei Ploieşti. 

Poliţia va acţiona la primul semnal de alarmă

Arondarea unităţilor de învăţământ pe cele şase dispecerate de supraveghere video se va face în funcţie de amplasarea lor şi de aria de activitate a celor şase secţii de poliţie existente. "Pentru că nu toate şcolile şi grădiniţele dispun de un sistem antiefracţie, credem că dispeceratele de supraveghere ne vor ajuta foarte bine să oferim siguranţă elevilor şi profesorilor, mai ales în zonele vulnerabile", a spus agent Carmen Ilie, poliţist de proximitate în cadrul Secţiei 1 de Poliţie din Ploieşti.

Cât costă supravegherea video

Sistemul de monitorizare video şi implemantarea acestuia în unităţile de învăţământ a costat municipalitatea 400.000 de lei. Sistemul de supraveghere este realizat de o firmă de IT din Bucureşti, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie. 

Florin Ştefănescu, consilier Direcţia Informatică, din cadrul Primăriei Ploieşti: "Vor fi filmate exterioarele, intrările elevilor şi ale profesorilor, spaţiile de joacă, terenurile de sport, curtea şcolilor. Dacă observăm ceva dubios anunţăm poliţia şi cadrele didactice"

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite