Ploieşti: Elevii ploieşteni au învăţat să gătească cele mai bune paste
0Numeroşi elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti au participat recent la un stagiu de pregătire pentru meseria de bucătar, în Italia.
Adolescenţii
au învăţat de la cei mai pricepuţi specialişti în arta culinară cum să
pregătească “ca la carte” paste şi mâncăruri specific bucătăriei
internaţionale. Totodată, aceştia au deprins şi câteva reguli de bază în tehnica
servirii clienţilor unui restaurant.
“A fost ceva de vis. Ne-a plăcut foarte
mult pentru că am şi avut ocazia să vizităm numeroase obiective turistice, dar
şi pentru că am avut cu adevărat ce învăţa de la ei. În primul rând, am învăţat
că spaghetele nu se fierb minute în şir până se înmoaie de tot, ci trebuie să
fie un pic mai tari pentru a pune pe ele acel sos special”, a spus Andreea Mădălina, elevă în clasa a X-a
la Liceul Economic.
Le-au gătit sarmale româneşti
Pe
parcursul celor două săptămâni petrecute în Italia, elevii ploieşteni le-au
arătat bucătarilor de acolo cum se găteşte româneşte. Ei au preparat supă de
tăiţei, sarmale şi tort diplomat, care au fost foarte apreciate de străini.
Stagiul de pregătire a avut loc în cadrul proiectului intitulat “Profesie şi
profesionalism în turismul european" pentru care, anul trecut, instituţia
a câştigat o finanţare de 90.000 de euro din fonduri europene. “
Suntem
mulţumiţi de schimbul de experienţă dintre cele două ţări. Acesta este singurul
proiect de tip Leonardo din Prahova, pe care noi l-am câştigat. Am trimis la
specializare cei mai buni elevi de-ai noştri, care cunosc foarte bine şi două
limbi străine şi au rezultate bune la învăţătură. Elevii au avut ocazia să
urmeze şi cursuri de limba engleză”,a
spus Camelia Stoica, profesor de specialitate la colegiul economic. Participanţii la stagiul de pregătire din Italia au
fost premiaţi pentru priceperea lor cu diplome de competenţă.
Au scos un ghid gastronomic
După ce au revenit în ţară, elevii Colegiului “Virgil Madgearu” au întocmit un ghid gastronomic intitulat “Am vrut să ştiu, am învăţat", care cuprinde zeci de reţete culinare pe care au învăţat să le prepare în Italia. Adolescenţii explică în detaliu modalitatea de pregătire a specialităţilor gastronomice.