Ploieşti: Elevii ploieşteni au învăţat să gătească cele mai bune paste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti au participat recent la un stagiu de pregătire pentru meseria de bucătar, în Italia.

Adolescenţii au învăţat de la cei mai pricepuţi specialişti în arta culinară cum să pregătească “ca la carte” paste şi mâncăruri specific bucătăriei internaţionale. Totodată, aceştia au deprins şi câteva reguli de bază în tehnica servirii clienţilor unui restaurant.

“A fost ceva de vis. Ne-a plăcut foarte mult pentru că am şi avut ocazia să vizităm numeroase obiective turistice, dar şi pentru că am avut cu adevărat ce învăţa de la ei. În primul rând, am învăţat că spaghetele nu se fierb minute în şir până se înmoaie de tot, ci trebuie să fie un pic mai tari pentru a pune pe ele acel sos special”, a  spus Andreea Mădălina, elevă în clasa a X-a la Liceul Economic.

Le-au gătit sarmale româneşti

Pe parcursul celor două săptămâni petrecute în Italia, elevii ploieşteni le-au arătat bucătarilor de acolo cum se găteşte româneşte. Ei au preparat supă de tăiţei, sarmale şi tort diplomat, care au fost foarte apreciate de străini.

Stagiul de pregătire a avut loc în cadrul proiectului intitulat “Profesie şi profesionalism în turismul european" pentru care, anul trecut, instituţia a câştigat o finanţare de 90.000 de euro din fonduri europene. “

Suntem mulţumiţi de schimbul de experienţă dintre cele două ţări. Acesta este singurul proiect de tip Leonardo din Prahova, pe care noi l-am câştigat. Am trimis la specializare cei mai buni elevi de-ai noştri, care cunosc foarte bine şi două limbi străine şi au rezultate bune la învăţătură. Elevii au avut ocazia să urmeze şi cursuri de limba engleză”,a  spus Camelia Stoica, profesor de specialitate la colegiul economic. Participan
ţii la stagiul de pregătire din Italia au fost premiaţi pentru priceperea lor cu diplome de competenţă.

Au scos un ghid gastronomic

După ce au revenit în ţară, elevii Colegiului “Virgil Madgearu” au întocmit un ghid gastronomic intitulat “Am vrut să ştiu, am învăţat", care cuprinde zeci de reţete culinare pe care au învăţat să le prepare în Italia. Adolescenţii explică în detaliu modalitatea de pregătire a specialităţilor gastronomice.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite