Ploieşti: Elevii ploieşteni, printre cei mai buni debateri ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii ploiesteni au fost foarte apreciaţi la Campionatul din Qatar
Elevii ploiesteni au fost foarte apreciaţi la Campionatul din Qatar

Elevii ploieşteni din Echipa Naţională a României au obţinut locul II la Campionatul Mondial de Dezbateri Preuniversitare (World Schools Debating Championships) desfăşurat la Doha, în Qatar, între 8 şi 19 februarie.

Eveline Dicu, Raluca Pasăre, Dragoş Ghiţă, Cătălin Radu Barbu, din cadrul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" (CNMV) din Ploieşti ,şi Radu Văleanu, de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi şi-au dovedit în Qatar abilităţile de gândire critică şi comunicare în limba engleză. "Doha a fost o experienţă extraordinară ce a încununat 6 luni de pregătire intensă pentru campionat", spune Eveline Dicu.

"Bătălia Minţilor"

Competitori din 57 de ţări au concurat sub logo-ul "Bătălia Minţilor". ''Dorim să dezvoltăm debateul preuniversitar, devenind la rândul nostru traineri, antrenori şi arbitri, contribuind astfel la continuarea tradiţiei oraşului nostru ca unul dintre cele mai puternice centre ale dezbaterilor academice din România", afirmă Raluca Pasăre.

Echipa României a fost antrenată de Alexandra Neacşu, studentă la Facultatea de Drept din Bucureşti. "Am avut o  mare satisfacţie să învingem India şi SUA pe subiecte foarte discutate în ţările lor, cum ar fi dezvoltarea industrială în detrimentul mediului şi, respectiv, cum ar trebui trataţi teroriştii", susţine antrenoarea.

Rezultate bune

În 2005, la Calgary, în Canada, Alexandra Neacşu, Andreea Militaru şi David Moscovici, pe atunci elevi ai CNMV, au câştigat pentru prima dată locul II la acest concurs, fiind antrenaţi de Simona Mazilu. Acum, Simona Mazilu, profesor în cadrul colegiului, a reprezentat România la Qatar în calitate de arbitru internaţional de dezbateri academice.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite