Ploieşti: Elevii fac schimb de experienţă cu tineri din Spania, Germania şi Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 2009-2011, Grupul Şcolar "Constantin Cantacuzino" din Băicoi derulează proiectul multilateral Comenius "Friends in Europe" cu partenerii  CEIP "San Pedro de Alcantara" din Pueblonuevo de Miramontes, Spania, "Grundshule am Brandwerder" din Berlin, Germania şi "Masarykova základní skola a materská skola" din Brodce, Cehia.

Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial şi conţine cinci teme: "Aspecte din viaţa şcolii", "Casa mea", "Familia mea şi animalele mele de casă", "Visele mele" şi "Activităţile mele din timpul liber".

Scopul proiectului este acela de a lucra împreună pentru o mai bună cunoaştere a altor ţări europene şi a altor culturi, pentru înţelegerea şi respectarea diferenţelor culturale, pentru găsirea de similarităţi şi pentru educarea elevilor în spiritul toleranţei.

Ieri, membrii echipei de proiect au organizat Ziua Comenius,  având ca temă prezentarea tuturor activităţilor realizate pe parcursul primului an  şi diseminarea activităţilor desfăşurate în timpul celei de-a doua reuniuni a proiectului care a avut loc în perioada 2-9 mai la Berlin,  în Germania, reuniune la care Grupul Şcolar Băicoi a fost reprezentat de trei cadre didactice şi de şapte elevi de la clasele a VI-a şi a VII-a.

Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite