Ploieşti: Elena Micu este campioană naţională la dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Micu este... o mare campioană
Elena Micu este... o mare campioană

După un concurs, a primit o cupă atât de mare încât nu putea să o dea jos de pe scenă şi a fost ajutată de antrenor.

Născută: 25.10.1996, Braşov

Studii: Liceul Teoretic "Brâncoveanu Vodă" Urlaţi 

Profesie: elevă, clasa a VII-a

Familie: nu mai are fraţi

Ce-i place

"Îmi place foarte mult să fac sport, în special să dansez şi să înot. Îmi plac vacanţele pentru că atunci am un pic mai mult timp liber pentru mine. Îmi place să mă plimb şi ador zăpada".

Ce nu-i place

"Nu-mi plac oamenii care mint şi nici cei care se prefac că sunt altfel decât în realitate pentru a obţine anumite foloase. Nu-mi plac pisicile. Dintre mâncăruri, nu-mi place conopida".

Elena visează să ajungă o mare danstoare şi se antrenează din greu pentru a-şi atinge visul, însă spune că şi-ar dori să se facă şi doctor pentru că îi place foarte mult chimia.

A început să practice balet la vârsta de patru ani, iar un an mai târziu s-a înscris la cursuri de dans sportiv. Primul concurs al Elenei a fost "Cupa Bobocilor" la care a câştigat primul loc.

"După concurs, mama m-a întrebat dacă am avut emoţii şi eu i-am zis ca da, îmi venea să râd. Atunci eram mică, aveam cinci ani şi nu conştientizam ce se întâmplă în jurul meu. Doar dansam. Pe măsură ce am crescut însă, au început să apară şi emoţiile", spune Elena.

Cel mai important premiu câştigat de tânără până acum este premiul I obţinut la Campionatul Naţional de Dans Sportiv care a avut loc la sfârşitul anului la Cluj.

"Îmi aduc aminte că mă cam supărasem, tot aşteptam să mă strige şi nu îmi mai auzeam numele şi credeam că am fost scoasă din concurs. Însă, premiile erau acordate în ordine inversă, iar eu am fost ultima care am urcat pe scenă, ceea ce însemna că m-am situat pe primul loc".

Nu putea să dea cupa jos de pe scenă

Elena spune că a primit o cupă atât de mare încât nu putea să o dea jos de pe scenă şi a fost ajutată de antrenor. După terminarea concursului, părinţii Elenei îşi amintesc că erau printre puţinii care nu aveau maşină şi se îndreptau cu cupa în spinare către microbuz.

"Toţi părinţii se urcaseră în maşini, iar noi ţineam cupa în spate şi mergeam pe jos spre staţia de microbuze", spune tatăl Elenei. Pentru a reuşi să îi asigure Elenei toate condiţiile pentru a-şi urma visul, aceea de a deveni o mare dansatoare, părinţii fetei au fost nevoiţi să se împrumute.

"Numai o rochie care îmi trebuie pentru competiţie costă în jur de 450 de euro, plus două perechi de pantofi care sunt 85 de euro fiecare. Asta în afară de taxele pentru antrenamente, pentru participarea la concursuri şi costurile deplasărilor", spune Elena Micu.

Tânăra a mai avut sponsori din Ceptura, însă odată cu criza, aceştia nu au mai susţinut-o. Elena este dispusă să participe la diferite evenimente sociale şi să danseze alături de partenerul ei pentru a-i recompensa pe cei care se oferă să o sprijine din punct de vedere financiar să-şi continue cariera.

În prezent, Elena este legitimată la un club de dans sportiv din Buzău şi după ce termină programul de ore din Urlaţi pleacă cu microbuzul sau cu trenul pentru a ajunge la cursuri în Buzău.

"Am fost chiar şi pe ninsoarea aceea mare pentru că nu vroiam să pierd antrenamentul. Pentru că drumurile erau blocate am fost nevoită, împreună cu tata, să merg vreo 6-7 kilometri pe jos, prin zăpadă".

Întrebări şi răspunsuri

Cât de importantă este ţinuta într-un concurs?

În primul rând, juriul se uită cum eşti îmbrăcată şi după aceea te vede cum dansezi. Trebuie să atragi privirile prin rochia pe care o porţi, iar acum se cer foarte multe strasuri Swarovski.

Ce dansuri îţi plac cel mai mult?

Îmi plac samba, rumba şi tango. De multe ori, repet paşii pe care îi învăţ la antrenamente şi prin casă pentru a mă perfecţiona.

Câte ore te antrenezi pe săptămână?

În fiecare săptămână am în jur de 14 ore. În weekend facem mai multe ore, câte şase în fiecare sâmbătă şi duminică.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite