Ploieşti: Dumitru Rebegea a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul suspendat din funcţia de preşedinte a Secţiei Penale a Tribunalului Prahova a fost trimis în judecată, ieri, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Magistratul se află în arest preventiv din data de 5 noiembrie şi este acuzat că a săvârşit două infracţiuni de luare de mită şi două de favorizare a infractorului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, în faţa instanţei urmând să se prezinte şi alţi trei inculpaţi, respectiv avocata Viorica Iosefina Pilică - pentru două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi două de complicitate la favorizarea infractorului-, Zamfir Sandu zis Austrianu (personaj din lumea interlopă ploieşteană- n.r.), soţia sa Irina Sandu şi Eugen Martin, toţi trei pentru dare de mită.

Firul acuzaţiilor

În rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA, s-a reţinut faptul că Dumitru Rebegea a pretins, prin intermediul avocatei ploieştene, suma de 25.000 euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 euro, de la Irina Sandu şi Austrianu, pentru a înlesni eliberarea acestuia din arest preventiv. În perioada iulie - octombrie, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, 21.000 de euro, în două tranşe. T

otodată, susţin anchetatorii, Rebegea a solicitat, tot luna octombrie, prin intermediul avocatei Pilică, 20.000 euro de la Martin Eugen şi a primit 9.000 de euro din suma respectivă, pentru punerea în libertate a interlopului târgoviştean cunoscut sub numele de Ghenosu. Ambele persoane arestate au fost puse în libertate, ulterior, de judecătorul Dumitru Rebegea.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite