Ploieşti: Drumul spre Capitală, pe jumătate parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost extins la câte două benzi pe sens, banda de pe margine a devenit loc de parcare pentru riverani. Locuitorii din zonă sunt, oarecum, obligaţi să îşi lase maşinile pe stradă, fiindcă după modernizarea drumului, diferenţa de nivel dintre carosabil şi curţile lor este foarte mare.  

Nici nu s-a uscat bine marcajul de pe proaspătul reabilitat DJ 101 D, care face legătura dintre Ploieşti şi Capitală, că au şi apărut primele probleme.

„Constructorii au făcut de capul lor şi acum  ne-am trezit că nu avem cum să ne băgăm maşinile în curte. Cui îi convine să-şi lase autoturismul toată noaptea în stradă, mai ales că au fost atâtea cazuri de furturi!?", spune, supărat, Raul Morărescu, unul dintre localnici.

Oamenii care locuiesc în localităţile Bărcăneşti şi Tătărani, acolo unde DJ 101 D a fost extins de la două, la patru benzi, pe o lungime de peste 1,5 kilometri, sunt nemulţumiţi de faptul că, după reabilitarea şoselei, nivelul acesteia este mult mai înalt decât cel la trotuarelor şi al curţilor, astfel că, indiferent ce maşină ar deţine, ei nu reuşesc să îşi parcheze vehiculele în curte fără să atingă asfaltul şi implicit să rişte să le avarieze.

De asemenea, în aceste zone nici cei care sunt în tranzit şi doresc să staţioneze pentru scurt timp nu au unde să-şi lase maşinile, neexistând refugii sau locuri special prevăzute pentru staţionare.

Incident nefericit

 

„Doi vecini s-au lovit şi unul dintre ei nu a putut să-şi bage maşina în curte. Într-o noapte a venit un şofer pe prima bandă şi s-a izbit de maşina avariată a vecinului şi a făcut-o zob. Au trecut şi nişte poliţişti pe aici care ne ameninţau că ne amendează, dacă nu luăm maşinile de pe şosea", povesteşte Mircea Todoran, un alt riveran.

Mulţi dintre şoferii care tranzitează DJ 101 D în drumul lor către Bucureşti, spun că investiţia în reabilitarea acestei căi de acces, care se ridică la peste 16 milioane de lei, este ca şi inutilă.

„Nu ai pe unde să mergi pe prima bandă, degeaba au extins sensul la două benzi, pentru că prima este plină de maşini. Dacă lăsau ca înainte, nu era nicio diferenţă. Acum, nu mai au cum să remedieze problema. Bani aruncaţi pe geam", este de părere Traian Gheorghiu, şofer.

„Până nu se rezolvă problema ca localnicii să aibă acces la domicilii, nu putem lua nicio măsură împotriva lor. Nu am dat amenzi în această zonă, am dat cel mult avertismente. O să discutăm cu constructorul să găsim o cale de rezolvare", spune comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, construcţia şoselei a fost realizată în urma unui proiect avizat şi aprobat de o comisie, însă, acum, se va ţine cont şi de cerinţele locuitorilor şi se vor căuta soluţii pentru rezolvarea problemei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite