Ploieşti: Drumul fructelor, un itinerariu de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul unei excursii pe Drumul Fructelor, cei interesaţi pot face şi câte o oprire la muzeele sau obiectivele turistice aflate în zonele care tranzitează această rută.

„Drumul fructelor" a fost lansat în luna iulie 2009, în localitatea Cornu, în cadrul unui eveniment dedicat zilelor localităţii.

Traseul acestui drum tranzitează18 localităţi  din Prahova, pornind din Adunati, Breaza, Poiana Câmpina, Câmpina, Cornu, Brebu, Telega, Scorteni, Aluniş, Dumbrăveşti, Vărbilau, Slănic, Teişani, Vălenii de Munte, Drajna, Poseşti, Bătrâni şi terminându-se la Starchiojd.


În total, pe acest itinerariu veţi găsi nu mai puţin de 28 de popasuri turistice, la care puteţi cere găzduire.


Turiştii care doresc să pornească la drum pe urma fructelor, vor avea acces în atelierele meştesugarilor, vor putea colinda dealurile şi livezile cu pomi fructiferi, dar vor putea degusta sau cumpăra fructe de la sătenii care locuiesc în aceste zone renumite pentru producţiile lor.

La Vălenii de Munte există şi un combinat de valorificare a merelor, prunelor, zmeurii, afinelor, murelor, dar şi a caiselor şi piersicilor care care sunt colectate din judeţ.  

Oferte turistice

Unele agenţii de turism s-au gândit să ofere celor interesaţi posibilitatea de a vizita acest traseu în cadrul unor excursii de o zi. Astfel, pentru o drumeţie care porneşte din Ploieşti, trece prin Breaza, Poiana Câmpina, Câmpina, Telega, Brebu, Câmpina şi înapoi în Ploieşti, veţi plăti între 24 şi 39 de euro de persoană, în funcţie de cât de mare este grupul de turişti.


Acelaşi preţ este însă şi pentru alte rute, cum ar fi Ploieşti, Dumbrava, Slănic, Teişani, Schitul Crasna, Vălenii de Munte, Drajna, Strachiojd, Vălenii de Munte şi Ploieşti.


La cerere, turiştii pot beneficia chiar şi un tur complet pe Drumul Fructelor, al cărui cost porneşte de la 50 de euro de persoană.

Vizitatorii au posibilitatea de a poposi şi la unul dintre numeroarele muzeuu din aceste zone, pentru a admira patrimoniul cultural vast al judeţului. Casa Domnească din Brebu, Casa memorială „Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, Salina Slănic, muzeele momoriale „Bogdan Petriceicu Haşdeu" şi „Nicolae Grigorescu" din Câmpina, alături de istituţiile culturale din Ploieşti, oferă turiştilor posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape vieţile şi operele unor personalităţi româneşti.


„Nu am vizitat acest drum, dar cunosc destule detalii despre el şi cred că este foarte interesant", spune ploieşteanul Matei Dumitru.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite