Ploieşti: Dragoş Şchiopu îşi împarte timpul între viaţa reală şi cea virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş este pasionat de snowboard, preferând părtiile din Austria
Dragoş este pasionat de snowboard, preferând părtiile din Austria

Este un mare pasionat de calculatoare şi are în prezent aproximativ 100 de site-uri personale, deşi îşi face timp şi pentru celelalte mari pasiuni ale sale, anume snowboardul, jocurile lego şi acvaristica

După primul an de facultate, Dragoş s-a angajat în Ploieşti la o firmă, unde a lucrat timp de doi ani în domeniul IT.

El realiza softuri pentru primării, având funcţia de programator. După cei doi ani de experienţă a decis că este momentul să aibă propria firmă de IT care să cuprindă partea de software şi web design.

În 2003, el realiza prima sa reţea de calculatoare în Malu Roşu, după o idee pe care o deţinea de când locuia în Câmpina. După aproximativ doi ani de la lansare, reţeaua lui Dragoş număra 200 de utilizatori, ulterior fiind vândută unei firme mai mari.

De doi ani de zile, tânărul lucrează la o firmă de hosting din Germania. „Angajatorul străin se poartă diferit cu tine, evaluează ceea ce ştii să faci", spune tânărul.

Bani de pe internet

În luna mai 2005, Dragoş a descoperit că internetul poate însemna mai mult decât un simplu hobby. A derulat mai multe proiecte de succes printre care un site de reclame online şi un magazin virtual de cartele telefonice cu plata online, reuşind să câştige chiar şi câte 400-500 de euro pe lună.

Din cauza unor probleme legate de securitatea site-urilor, anul trecut tânărul a întâmpinat probleme serioase legate de siteurile sale si datacenter.

„Avantajul muncii online este că nu ai nevoie de oameni pentru a face afaceri, însă problema este că poate fi luată toată informaţia ta şi de către alţii", explică Dragoş.

Deţine în jur de 100 de siteuri, din care 20 sunt active. Din cauza crizei, veniturile pe care i le-au adus afacerile online au fost foarte mici, însă, de câteva luni, siteurile au început să producă din  nou. Pentru acest lucru, tânărul petrece chiar şi câte 16 ore conectat la internet zi de zi.

Blogg şi sport

Dragoş practică snowboardul de 4 ani şi spune că în ultimii 3 ani a preferat destinaţii precum Austria pentru a face acest sport în condiţii foarte bune.

Anul acesta, specialistul în computere a participat la Snow Explosion, un eveniment special organizat tot în Austria.

 „A fost un concurs la care trebuia să scrii trei posturi pe diverse tematici , iar în funcţie de acestea m-au ales câştigător şi m-au desemnat bloggerul oficial al evenimentului", spune Dragoş.

Când nu stă pe internet şi nu face sport, tânărul, împreună cu soţia sa, îşi petrec timpul liber realizând cele mai sofisticate jucării, din piese lego.

Roboţi cu al şaselea simţ

Totul a pornit de la proiectul de doctorat al soţiei, care presupunea realizarea unor roboţi lego cu senzori şi motoare.

Acum, una dintre piesele de rezistenţă ale colecţiei este un roboţel inteligent. Jucăria cunoaşte un limbaj specific, are senzori de vedere cu ultrasunete şi infraroşu, senzori de atingere şi alte sisteme performante integrate.

În proiect sunt, în acest moment, alte kituri de lego, cum ar fi un snowmobile, un escavator, un alt roboţel pentru realizarea unui sistem automat de recunoaşterea vorbirii.

Iar ca portretul să fie complet, Dragoş mai are o pasiune foarte mare, cea pentru acvaristică. El creşte peşti şi îi vinde, sau donează, pe un site făcut chiar de el, pe care ajung zilnic, chiar şi câte 200 de vizitatori unici.

 

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai descoperit computerul?

D.Ş.: În clasa a VIII-a lucram pe un HC 91, pe care făceam programe şi uneori, din joacă, mai făceam şi câteva jocuri uşoare. Când am dat la liceu, la matematică-fizică am primit cadou de la părinţii mei un calculator al meu, dar eram înscris şi la clubul de calculatoare de la Clubul Copiilor din Câmpina, unde aveam colegi mai mari, pasionaţi şi ei de acest domeniu, cu care făceam schimb de dischete.

Te-ai gândit vreodată să lucrezi în alt domeniu?

D.Ş.: În 2000 am fost pentru un an de zile profesor suplinitor de informatică la Liceul Teoretic Măneciu. A fost o experienţă foarte interesantă pe care până atunci am zis că nu o să o încerc niciodată şi ajunsesem să am chiar două catedre şi jumătate. Acum doi ani am predat şi la UPG, fiind colaborator extern.

 

Ce-i place:

Îi plac foarte mult calculatoarele, snowboardul, afacerile online, bloggingul, având un blogg personal pe care postează cel puţin o dată pe zi, indiferent unde s-ar afla.

Ce nu-i place:

Tânărului nu îi place minciuna în primul rând deşi recunoaşte că există şi situaţii în care suntem constrânşi să folosim această metodă pentru a evita anumite probleme.

Profil

NĂSCUT:

23 mai 1978, Câmpina

STUDII:

Facultatea de Matematică-Informatică, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti

FAMILIE:

Este căsătorit

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite