Ploieşti: Grăbiţi-vă la vaccinare! Dozele gratuite de vaccin antigripal sunt pe terminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au mai rămas doar 3.000 de doze de vaccin Foto: arhivă
Au mai rămas doar 3.000 de doze de vaccin Foto: arhivă

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, cele 3.000 de doze care mai sunt pe stoc, ajung doar pentru două săptămâni.  

În Prahova, Ministerul Sănătăţii a distribuit peste 42.000 de vaccinuri, însă cererile pentru imunizare au foste foarte mari, în special în mediul urban. „Noi am primit numai aproximativ 30% din necesarul pe care l-am solicitat de la Minister.

De aceea dozele s-au epuizat rapid", explică Dan Dacebal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Acesta mai spune că se va efectua şi o redistribuire a dozelor, de la cabinetele medicilor unde au rămas neutilizate la cele unde cererea este foarte mare.

Prahovenii care vor să mai beneficieze de imunizare gratuită ar fi bine să se grăbească la medicul de familie, iar asta pentru că angajaţii DSP Prahova nu au primit deocamdată nicio indicaţie cu privire la o nouă tranşă de vaccinuri. „Ministerul nu ne-a spus nici dacă vor mai trimite alte doze, nici dacă le vom achiziţiona noi. Nu ştim cum vom proceda", mai spune Dan Decebal.

Vaccin pe bază de comandă, în farmacii

Cei care nu vor beneficia de vaccinuri gratuite pot cumpăra serurile din farmacii, cu preţuri cuprinse între 27 şi 40 de lei, în funcţie de producător şi unitatea farmaceutică.

Totuşi, dozele nu sunt disponible decât pe bază de comandă, care este onorată în cel mult 24 de ore.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite