Ploieşti: Dozele de vaccin gratuite lipsesc în plin sezon de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi necesarul de doze era de aproape 140.000, Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Prahova doar 30% din stocul solicitat.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, situaţia epidemiologică se încadrează la nivel mediu de intensitate, dar are o tendinţă de creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripă, pentru perioada imediat următoare.

Numai la Spitalul de Pediatrie Ploieşti media internărilor pe zi este de peste 100 de copii bolnavi de viroze respiratorii şi gripă.

Cu toate acestea, copiii, bolnavii cronic şi bătrânii sau alte persoane din grupele de risc, nu se pot imuniza gratuit împotriva gripei sezoniere, prin intermediul medicilor de familie.

Prea puţine doze

La sfârşiul anului trecut, medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au trimis către Minister necesarul de doze de vaccin antigripal, cerând aproximativ 136.000 de seruri pentru locuitorii judeţului.

Totuşi, numai 42.000 de doze gratuite au fost distribuite în judeţ, cele mai multe dintre ele fiind epuizate rapid, în aproximativ o lună şi jumătate.

De atunci, însă, reprezentanţii Ministerului nu au dispus alocarea altor doze de vaccin antigripal în Prahova.

Singura posibilitatea de imunizare este contra cost, un vaccin antigripal având preţul în farmacii între 27 şi 40 de lei, însă serurile pot fi procurate numai pe bază de comandă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite