Ploieşti: Două persoane au fost evacuate în Tătaru din cauza alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma precipitaţiilor şi a topirii zăpezii, o casă din comuna prahoveană Tătaru a fost grav afectată de alunecările de teren, iar alte două locuinţe sunt în pericol să se prăbuşească.

După cum ne-a declarat primarul Elena Dobroţeanu “două persoane au fost evacuate la rude după ce casa în care locuiau a fost afectată de o alunecare de teren. În pereţii casei au apărut fisuri de aproximativ 20 - 30 de centimetri, iar imobilul este în pericol să se dărâme”. Primarul a mai precizat că alte două locuinţe care au fost afectate de alunecările de teren din 2005 sunt monitorizate de Comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru ca oamenii să poată fi evacuaţi imediat ce ar exista un pericol în zonă.

Drum judeţean afectat

Alunecarea de teren a produs şi fisurarea asfaltului în zonă pe sensul de mers Tătaru – Călugăreni, în mai multe puncte, pe lungimi cuprinse între 20 şi 50 de centimetri, evoluţia acestora putând afecta circulaţia rutieră pe un sens de mers a DJ 102 R, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În zonă, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor de mare tonaj.

Acum două săptămâni, şi pământul din Bertea a luat-o la vale,  un număr de 85 de familii din satul Lutu Roşu rămânând izolate din cauza  unei alunecări de teren care a blocat căile de acces către acest sat. În prezent, în sat se poate ajunge doar trecând apele pârăului Bertea cu căruţa. Momentan, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, lucrările la podul provizoriu sunt întrerupte. “Până nu se va topi zăpada, nu se poate lucra la pod. Se aşteaptă întâi ca debitul pârâului să revină la normal”, a mai precizat acesta.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite