Ploieşti: Două garnituri de tramvai scoase din circulaţie au fost abandonate în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia municipalităţii de a transforma vagoanele de tramvai scoase din uz în cafenele nu are deloc succes. Din luna aprilie, de când au fost donate de Regia Autonomă de Transport Public Persoane, şi montate în Parcul Mihai Viteazul şi în zona centrală a Ploieştiului, cele două garnituri cu o vechime de 80 de ani sunt doar obiecte de decor peisagistic.

Nici un om de afaceri nu se arată interesat să investească în ele şi să amenajeze terase de vară, aşa cum doreau iniţial reprezentanţii Primăriei.

„Noi am tot aşteptat să primim oferte pentru aceste tramvaie. Degeaba, însă. Prin urmare, deocamdată, nu avem cum şi cu cine să organizăm o licitaţie pentru transformarea garniturilor în cafenele", a  declarat Andrei Volosevici, edilul Ploieştiului.

Vagoanele  din anii 30 au devenit jucăria preferată a copiilor, care devin „vatmani" sau călători de ocazie ori de câte ori ajung în parc. Cele două obiecte retro stârnesc curiozitatea adulţilor care se întreabă care le este utilitatea în  zone destinate promenadei.

„Păi chiar dacă sunt de decor, de ce nu au găsit ceva mai interesant, ca de exemplu, un  foişor de lemn, pe care să-ş amplaseze în locul lor. Aşa, astea sunt mari şi nici nu arată bine. Sinceră să fiu eu nu am mai văzut aşa ceva prin alte oraşe. Eu nu îmi las nepotul să se joace le lângă ele. Sunt pline de praf", a spus Didina Bulgaru, o pensionară care locuieşte pe Bulevardul Republicii.

Garniturile de epocă au circulat cinci ani la rând pe străzile din municipiu, pe timpul sărbătorilor de iarnă şi de 1 iunie. Ele au fost cumpărate din Austria şi sunt fabricate în anul 1920. Tramvaiele au 20 de locuri pe scaune din lemn şi 16 locuri în picioare.  Cât au servit transportului în comun, vatmanii le conduceau stând în picioare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite