Ploieşti: Doi turişti rătăciţi în Buşteni au fost recuperaţi de salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi turişti din Bucureşti au nescotit ieri după amiază sfaturile salvamontistilor de a nu aborda traseele montane, inaccesibile şi inchise din cauza zăpezii şi s-au rătăcit în Masivul Bucegi.

Turiştii au fost recuperati de către echipele de altitudine ale Salvamont Buşteni dupa câteva ore de căutare. Primul, un bărbat de 42 de ani, s-a rătăcit in timp ce urca de la cabana Caraiman la Babele, iar ceaţa, ninsoarea şi vizibilitatea foarte mică l-au determinat să sune la Salvamont şi să ceara ajutorul. Oamenii muntelui l-au îndrumat prin telefon şi l-au recuperat din apropierea telecabinei de la Babele.


Al doilea, un bărbat de 50 de ani, tot din Capitală, a plecat de la Cabana Padina, tot spre Babele, dar la un moment dat a greşit traseul. A sunat la salvamont, iar echipa de intervenţie de pe munte a Salvamont Buşteni l-a recuperat din apropierea Sfinxului, transportându-l la Refugiul Salvamont de pe platoul masivului Bucegi. Salvatorii montani spun că unul dintre turişti era în hipotermie şi risca să moară dacă nu era găsit la timp, temperatura pe munte fiind de minus 5 grade Celsius. Ambii bărbaţi sunt acum în afara oricărui pericol şi  au fost aduşi teferi, în această dimineaţă în Buşteni cu telecabina.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite