Ploieşti: Doi directori şi un consilier au “ţepuit” Parcul Industrial Brazi cu peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhiva
Foto-Arhiva

Comisarii Gărzii Financiare Prahova au reuşit să demonstreze, după o anchetă dificilă,  cum Parcul Industrial Brazi a fost prejudiciat de milioane de lei. Procurorii anticorupţie au aflat şi cine sunt cei care au încălcat legea.

Concret, instalaţiile din rafinăria de lângă Ploieşti au fost dezafectate, dezmembrate şi vândute la fier vechi. Valoarea componentelor a fost însă mult subevaluată de către firmele care s-au ocupat de operaţiunile de dezafectare ale activelor din incinta Parcului Industrial. În plus, comisarii Gărzii  Financiare au descoperit că o parte din sumele de bani obţinute din valorificarea componentelor nu a fost înregistrată în contabilitate, în acest fel impozitele şi taxele aferente nemaiajungând la bugetul de stat.

Recent, doi foşti directori şi un consilier de la societatea Brazi Industrial Parc au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie. Este vorba despre pe fostul director general al societăţii, Dan Enea Teodorescu, fostul director de operaţiuni- Militaru Ion şi consilierul juridic al societăţii- Vasile Ionaşcu.

Cei trei au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie din Ploieşti de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată şi calificată.

Ei au fost deferiţi justiţiei după ce s-a aflat că au  vândut unei societăţi din Sibiu, la un preţ subevaluat, şase transformatoare din patrimoniul societăţii Brazi Industrial Parc, societate ce are ca unic acţionar Consiliul Judeţean Prahova, prejudiciu cauzat fiind de peste un milion de lei. Ca să poată recupera prejudiciul, anchetatorii au pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor trei ,iar societatea Brazi Industrial Parc s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite