Ploieşti: Diseară începe festivalul dedicat lui Nichita Stănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesele de teatru sunt programate în general de la ora 18.00
Piesele de teatru sunt programate în general de la ora 18.00

Piese de teatru, muzică clasică, vernisaje, dialoguri culturale şi multe alte surprize inedite sunt momentele cu care reprezentanţii Teatrului Equinox vor marca anul acesta 77 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.

Teatrul Equinox va debuta astăzi, de la ora  16.00 maratonul de spectacole care se va finaliza în data de 31 martie, odată cu sărbătorirea a 77 de ani de la naşterea poetului ploieştean „Nichita Stănescu".

Festivalul artelor „Nichita Stănescu" este cel mai important eveniment al Teatrului Equinox, fiind pregătit cu foarte mare atenţie de zecile de artişti care îl organizează sau care doar colaborează pentru stabilirea în detaliu a fiecărui moment.

Astăzi, în prima zi de festival, sunt programate de la ora 16.00 o proiecţie de film şi un recital de chitară clasică susţinut de artiştii Adelina Grosu, Ionuţ Nedelcu, Adrian Berbec şi Bogdan Cioceanu.

De la ora 17.30 va avea loc deschiderea salonului de arte vizuale „Orion" cu vernisajul expoziţiei de eseu fotografic semnată de Mihai Vasile.

Omul orchestră

Cele mai multe dintre piesele prezentate în cadrul Festivalului Artelor sunt regizate de maestrul Mihai Vasile, care reprezintă de altfel şi sufletul teatrului „Equinox".

El este profesor de arte dramatice şi cinematografice la Şcoala de Arte din Ploieşti dar şi fondatorul, alături de alţi intelectuali, a trupei care a luat fiinţă chiar la echinocţiul de toamnă, în 1980.

Peste 150 de piese de teatru, dans, teatru de gest sau de imagine ori filme de scurt metraj au fost regizate de Mihai Vasile de atunci. Cele mai multe dintre ele aduc un nemărginit omagiu lui Nichita Stănescu.

„Îmi place genul de teatru abstract pe care îl prezintă cei de la „Equinox" şi mă duc cu plăcere să văd piesele lor", spune ploieşteanca Ramona Farcaş. Festivalul Artelor a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie şi oferă spectatorilor ploieşteni un regal de evenimente artistice, la care intrarea este gratuită.

Spectacole de la ora 18.00

Cele mai multe spectacole sunt programate de la ora 18.00, în sala teatrului, care este amplasată la etajul I al Palatului Cuturii.

Cei care doresc să se delecteze cu fotografiile, picturile şi alte lucrări care sunt vernisate în cadrul festivalului pot vizita sala „Orion", amplasată tot în această instituţie culturală.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite