Ploieşti: Directorul liceului din Filipeştii de Pădure, acuzat că a bătut un elev UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama băiatului a reclamat la Poliţie faptul că fiul său, Dragoş Ioniţă, în vârstă de 17 ani, a fost lovit de directorul liceului din Filipeştii de Pădure, unde acesta este elev.

Anchetă dificilă la Liceul teoretic din Filipeştii de Pădure, unde Dragoş Ioniţă, un elev de clasa a VIII-a, îşi acuză directorul că l-a lovit în biroul acestuia, provocându-i mai multe răni la faţă, cap şi mâini.

Băiatul le-a povestit poliţiştilor din localitate că, iniţial, a avut o discuţie în contradictoriu cu profesoara de geografie, Isabela Mociorniţă, în timpul orei de curs. Pentru a detensiona episodul, cadrul didactic a solicitat sprijinul directorului instituţiei de învăţământ, Ştefan Matei. Acesta l-ar fi condus pe elev la el în birou, unde l-a lovit şi l-a ameninţat.

Păreri împărţite

„Dragoş Ioniţă este un elev problemă, are aproape 18 ani în clasa a VIII-a, are nota 7 la purtare şi corigenţe la mai multe materii, printre care şi fizică, materie pe care o predau eu la clasa acestuia. Consider că această înscenare este o răzbunare pentru faptul că intenţionam să-l las corigent", ne-a declarat directorul liceului, Ştefan Matei.

Spusele acestuia sunt întărite şi de colegii de clasă ai băiatului. „Este agresiv cu noi, face gălăgie în clasă şi ameninţă profesorii, aşa cum s-a întâmplat şi cu profesoara de geografie, în timpul acelei ore. A făcut-o să plângă. Nu credem nimic din ceea ce a povestit", ne-a spus şi Raluca Cobzaru, colegă de clasă a băiatului.

image

Foto: Elevii de clasă ai băiatului

"Ancheta este în curs de desfăşurare. Dacă se va dovedi că băiatul a fost bătut, aşa cum spune mama acestuia, directorul unităţii de învăţământ va fi demis. Conducerea şcolii din Filipeştii de Pădure ne-a spus că băiatul ar fi adus injurii profesoarei de geografie în timpul unui curs" a declarat Gheorghe Borovină, inspector şef la ISJ Prahova.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

ORA 07.45

Băiatul a declarat că, iniţial, a avut unele discuţii contradictorii cu profesoara de geografie, în timpul unei ore de curs. Pentru a clarifica situaţia şi a detensiona starea conflictuală, profesoara a solicitat sprijin conducerii instituţiei de învăţământ.

Elevul a mai spus că directorul liceului, Ştefan Matei, l-a condus la el în birou unde l-a lovit şi l-a ameninţat.

Directorul liceului spuen însă că a purtat cu elevul doar o discuţie, pe un ton categoric, cerându-i să-şi revizuiască comportamentul, dar nu l-a lovit şi nici nu l-a ameninţat în vreun fel.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite