Ploieşti: Din cauza cui respirăm aer poluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe amenzi a primit firma Petrotel Lukoil, care a fost sancţionată cu 120.000 de lei pentru depăşiri de emisii în atmosferă.

De la începutul anului şi până în prezent, reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova au amendat rafinăriile din Ploieşti cu aproximativ 400.000 de lei pentru că au poluat aerul din oraş. „Mulţi cetăţeni, în special din zona Mihai Bravu ne-au reclamat faptul că nu mai pot respira din cauza mirosului de hidrogen sulfurat care se simţea în aer. Într-adevăr, în urma controalelor, sesizările s-au adeverit, iar Petrotel a primit trei amenzi în valoare de 120.000 de lei”, ne-a declarat Ştefan Popescu, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova.

Petrobrazi a fost amendată cu 100.000 de lei pentru depăşirea indicatorilor de substanţe toxice deversate în pârâul Prahova, iar Vega a fost sancţionată pentru modul incorect de monitorizare online a factorilor de mediu. Şi cetăţenii din Slănic care locuiesc în zona Salinei au sesizat Garda de Mediu pentru prejudiciile care le sunt aduse din cauza sării care se propagă în aer. „Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că din cauza sării de la Salină, tabla de pe case a început să se corodeze”, a mai precizat Ştefan Popescu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite