Ploieşti: De 1 martie, florile au înlocuit mărţişoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzare peste aşteptări, de 1 martie, la toate tarabele cu flori din Ploieşti. În ideea că vor găsi cele mai proaspete fire, bărbaţii, în mod special, au făcut azi-dimineaţă, înainte de serviciu, o vizită obligatorie la piaţă sau pe la tarabele cu zambile răsărite mai ceva ca după ploaie prin toate cartierele oraşului.

De altfel, locaţia acestora era uşor de ghicit de la o poştă, după roiurile de albine care îşi făceau de lucru cu florile şi aglomeraţia formată în jur.

Pentru femeile din viaţa lor, fie că este vorba de soţii, iubite sau colege de muncă, bărbaţii au fost nevoiţi să umble la bugetul de bere şi să investească în câteva buchete.

De la ghiocei, cumpăraţi la super-ofertă (la patru bucheţele primeşti unul gratis), zambile la 2 lei firul şi în toate culorile, până la frezii - 6 lei buchetul ori aranjamente sofisticate care ajung până la 35 de lei, ploieştenii au avut de unde să aleagă un mărţişor colorat şi parfumat.

Unde mai pui că doar o dată pe an vezi prin Ploieşti sute de bărbaţi mânuind cu stângăcie buchete delicate de flori, ca pe nişte arme despre care nu ştiu nimic, dar pe care le-au verificat an de an ca fiind imbatabile în "războiul" cu feminitatea care se poartă între 1 şi 8 Martie.

A bătut vântul pe la mărţişoare

Sculaţi cu noaptea în cap, în ideea că vor avea cea mai bună zi de vânzări, comercianţii de mărţişoare au văzut cum trece dimineaţa fără să adune mai nimic în portofel.

Cum majoritatea şi-a procurat din timp micile simboluri cu şnururi roşii, vânzătorii au stat în dimineaţa acesta pe margine, privind cu jind la tarabele cu flori care se alimentau cu marfă din jumătate în jumătate de oră.

Doar întârziaţii au făcut ceva cumpărături pe ultima sută de metri, dar s-au orientat la coşari sau trifoi, cele mai ieftine mărţişoare de pe piaţă - maximum 1,5 lei bucata. "Scrieţi acolo că merge prost de tot azi. Avem marfă frumoasă şi ieftină, dar nu o cumpără nimeni. Ce, le vor gratis? Şi noi trebuie să trăim", ne-a spus Viorica Popa, o comerciantă care a ratat astăzi potul cel mare.

De altfel, ploieştenii au pus tranşant problema. Toată lumea vroia ceva care să arate cât de cât comercial, dar să fie ieftin pentru că destinatarii mărţişoarelor erau persoane faţă de care aveau "obligaţii". Pentru cei dragi, cumpărăturile s-au făcut din timp.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite