Ploieşti: DSP ameninţă medicii de familie cu amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetele medicilor vor fi controlate până la finalul acestei luni-imagine arhivă
Cabinetele medicilor vor fi controlate până la finalul acestei luni-imagine arhivă

Controalele au la bază reclamaţiile pacienţilor nemulţumiţi de faptul că doctorii nu respectă programul afişat pe uşile unităţilor.  

Mai mulţi pacienţi ai medicilor de familie, în special provenind din mediul rural, au reclamat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova, faptul că doctorii nu îşi respectă programul de lucru, afişat pe uşile cabinetelor.

„Mi s-a întâmplat de nenumărate ori să mă duc la medicul meu de familie şi acolo să nu găsesc pe nimeni. Poate doar asistentele, care îmi spuneau tot felul de poveşti, că este plecat la conferinţe, la simpozioane sau alte întâlniri importante.

Problema este că dacă mă prezint la Unitatea de Primiri Urgenţe se iau de mine, că nu reprezint o urgenţă medicală şi mă trimit tot la cabinetul medicului de familie", explică o pacientă nemulţumită, Teodora Marinescu.

Controale toată luna

În urma acestor sesizări, reprezentanţii DSP au demarat o serie de controale la cabinetele medicilor din întreg judeţul, selectate prin sondaj. „Acţiunea urmăreşte două aspecte. Pe de o parte dorim să vedem dacă este respectat programul de activitate al medicilor de familie, dar şi dacă sunt respectate condiţiile ingienico-sanitare din cabinetele pe care urmează să le verificăm", explică directorul DSP Prahova, Cristian Vintilescu.

Acţiunea, care este demarată începând cu această spătămână, se va extinde pe o perioadă de cel puţin o lună de zile.

Peste aproximativ două săptămâni reprezentanţii DSP Prahova vor anunţa primele rezultate cu privire la aceste verificări. Directorul DSP spune că atât Asociaţia Medicilor de Familie, cât şi Colegiul Medicilor Prahova au fost anunţate cu privire la controale. „Medicii nu au de ce să se simtă ameninţaţi.

Aceste inspecţii sunt absolut normale iar cei care îşi fac treaba aşa cum trebuie au de ce să le fie teamă", este de părere medicul de familie Ramona Turcu.

 

Amenzi pentru doctori

Directorul DSP Prahova spune că medicii de familie care, în urma verificărilor, se vor dovedi a fi vinovaţi de nerespectarea programului de lucru cu pacienţii sau a condiţiilor igienico-sanitare, riscă să fie sancţionaţi cu amenzi în valoare de sute de lei din partea reprezentanţilor  Direcţiei cât şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite