Ploieşti: Cursuri de kiting la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâine la ora 9.30, membrii clubului vor fi la Sinaia
Mâine la ora 9.30, membrii clubului vor fi la Sinaia

Clubul Kite Fever va fi prezent la Cota 2.000 pentru lecţii demonstrative dedicate celor care doresc să încerce senzaţii tari.

Snowkiting este un sport ce îmbină puterea vântului cu alunecarea pe zăpadă.

Cei care schiază sau fac snowboard au posibilitatea de a încerca senzaţii noi, asemănătoare cu cele oferite de planările cu parapanta.

Sportivii sunt legaţi printr-un echipament special de un zmeu de diferite dimensiuni, în funcţie de greutatea lor, care îi poate ridica în aer ori de câte ori doresc să plutească.

Membrii Clubului Kite Fever vor fi prezenţi în această sâmbătă la Cota 2.000 de la Sinaia, începând cu ora 9.30, unde, în limita condiţiilor meteorologice favorabile acestui sport, vor oferi cursuri gratuite de kiting celor interesaţi.

Condiţia obligatorie, înainte să vă apucaţi de snowkiting este însă să stăpâniţi foarte bine schiurile sau snowboardul.

Pentru fete şi băieţi

Snowkiting este un sport care poate fi practicat deopotrivă de fete cât şi de băieţi, în condiţii de maximă siguranţă.

Pe tot parcursul lecţiilor demostrative oferite de sportivi, aceştia vă vor explica modul în care trebuie să mâniuţi zmeele, cât şi felul în care trebuie să vă coordonaţi mişcările astfel încât să deveniţi în timp stăpân pe situaţie.

„Acţiunea face parte dintr-o campanie de promovare pe care dorim să o realizăm în toată ţara.

Acum două săptămâini ne-am aflat pe aerodromul din Bucureşti, urmând ca după Sinaia să mai ajungem şi în alte oraşe", explică administratorul clubului, Marian Bobe.

Cursuri de o săptămână

Kite Fever este un club specializat din Braşov, cu doi ani de activitate.

În mod normal, antrenamentele şi cursurile oferite de angajaţii acestui club au loc pe Aerodromul din Braşov, însă, ei obişnuiesc să realizeze astfel de lecţii demosntrative şi pe întreg teritoriul ţării.

„Un curs durează aproximativ trei ore pe zi, iar în total are în jur de 12 ore sau mai mult, în funcţie de perspicacitatea clientului.

Dacă avem zile de vânt bun, un curs poate dura 4 până la 6 zile, cel mult 8", explică Marian Bobe.

Preţul unui curs este de 200 de euro şi pot participa tinerii care au peste 16 ani, însă nu există o vârstă limită maximă admisă.

Acesta poate aduce cursantul de la zero la faza în care poate practica singur, în deplină siguranţă, acest sport.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite