Ploieşti: Curăţenia de primăvară provoacă incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de incendii au izbucnit în ultimele zile în judeţul Prahova din cauza arderii nesupravegheate a vegetaţiei uscate, gunoaielor şi a altor resturi combustibile.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate în localităţile Jugureni şi Ceptura unde au ars peste 50 de hectare.  “În perioada sezonului de primavară foarte mulţi cetăţeni utilizează focul deschis la lucrările de igienizare a grădinilor, curţilor, terenurilor virane, păşunilor pentru distrugerea resturilor furajere şi menajere. Aceste activităţi întreprinse fără a se lua măsurile necesare de prevenire a extinderii focului, constituie cauzele cele mai probabile de producere a unor incendii la vegetaţie uscată, cu posibilitate de propagare la gospodăriile cetăţeneşti”, ne-a declarat Raluca Neacşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.  Alte localităţi afectate de incendii sunt Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi comunele Ceptura, Sângeru, Jugureni, Năieni, Ariceştii Rahtivani, Plopu, Valea Călugărească.

Cei care ard materialele combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului riscă amenzi de p
ână la 2.500 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite