Ploieşti: Cuplurile pot divorţa direct la Primărie, pentru 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Divorţurile se pot pronunţa nu numai în sala de judecată, ci şi în faţa ofiţerului de stare civilă, după ce se achită această taxă.

Desfacerea căsătoriei pe cale administrativă, prin acordul părţilor, este una dintre prevederile micii reforme în justiţie, care a intrat în vigoare din 27 decembrie 2010, ca măsură pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Ofiţerul de stare civilă nu numai leagă destinele. Acum, el le şi dezleagă, înregistrând cererile de divorţ şi acordând un termen de 30 de zile soţilor, pentru a se răzgândi cu privire la decizia de a divorţa. Cererile pentru divorţul pe cale amiabilă se depun în scris şi trebuie semnate de ambii soţi, în faţa angajatului primăriei.

„În ultima şedinţă a Consiliului Local Ploieşti s-a stabilit o taxă de 100 de lei pentru persoanele care doresc să divorţeze pe cale administrativă", spune Oana Iacob, secretarul Primăriei Ploieşti. După termenul de 30 de zile stabilit de lege, soţii trebuie să se prezinte la starea civilă pentru a confirma divorţul. Dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei prin acodul părţilor şi eliberează certficatul de divorţ. În cazul în care unul dintre soţi renunţă sau nu se prezintă la data fixată pentru desfacerea căsătoriei, dosarul se clasează ca fiind fără obiect. De aceste prevederi nu pot beneficia, însă, cuplurile care trebuie să realizeze un partaj sau să stabilească custodia pentru copiii născuţi în timpul căsătoriei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite