Ploieşti: Cum să vă protejaţi de hoţii de apartamente, de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu lăsaţi bunuri de valoare în apartament când plecaţi în concediu
Nu lăsaţi bunuri de valoare în apartament când plecaţi în concediu

Pentru că de sărbători hoţii nu au liber, ba din contră sunt « de serviciu » non-stop, poliţiştii prahoveni îi avertizează pe cei care pleacă de acasă să îşi ia toate măsurile de siguranţă pentru a nu avea o surpriză neplăcută când se reîntorc din vacanţă.

În această perioadă, nu trebuie permis accesul în locuinţă a persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii. De asemenea, nu trebuie făcută publică lipsa temporară de la domiciliu în perioada Sărbătorilor, iar o persoană de încredere trebuie rugată  să supravegheze locuinţa. Totodată, poliţiştii spun că este bine să nu fie lăsate în locuinţă sume importante de bani sau bunuri de valoare.

Zilele acestea, în incintele magazinelor Metro, Real şi Kaufland, poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti vor sta la dispoziţia publicului pentru a le prezenta sfaturi practice de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autovehicule. Activităţile vor fi desfăşurate la ore de maxim aflux al populaţiei în centrele comerciale menţionate, respectiv în intervalul 15.00 - 19.00.

Numărul furturilor este în creştere

Anul acesta, furturile, tâlhăria şi înşelăciunea reprezintă 50% din totalul infracţiunilor. În primele nouă luni ale lui 2009, Inspectoratul General al Poliţiei Române a constatat 82.267 de furturi, care au reprezentat aproximativ 71,5% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului.

Faţă de perioada similară a anului 2008, numărul infracţiunilor de furt a crescut cu 10%, iar aproximativ 72% dintre ele au loc în mediul urban. Furturile din locuinţe reprezintă 10,35% din totalul furturilor şi sunt în creştere cu 7% faţă de anul trecut, de la 11.127 la 11.915.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite