Ploieşti: Cum puteţi beneficia de şomaj anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an au fost modificate normele de calcul şi de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

Prahovenii care îşi depun dosarele la Agenţia judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să ştie că, din acest an, valoarea şomajului reprezintă 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, adică din 500 de lei, plus cotele procentuale obţinute în funcţie de anii de cotizare, şi anume: 3% -  pentru trei ani de muncă; 5% - pentru cinci ani, 7% - pentru zece ani şi 10% - în cazul persoanelor care au plătit taxe cel puţin 20 de ani.

Şomerii sunt obligaţi să înştiinţeze în scris AJOFM la apariţia incapacităţii de muncă în 24 de ore de la depistare.Ei trebuie să se prezinte la agenţie cu o referinţă scrisă de la doctor prin care să demonstreze că nu mai pot presta servicii. Totodată, absolvenţii care nu reuşesc să se angajeze, vor primi, timp de jumătate de an, un ajutor lunar de 250 de lei.

Aproape 29.000 de şomeri în 2010

Potrivit unei situaţii pusă la dispoziţie de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, în primele 11 luni ale anului trecut, în judeţul nostru, erau înregistraţi 28.778 de şomeri, dintre care peste 17.000 primesc indemnizaţie.

În primele două zile lucrătoare ale acestei luni, doi angajatori din Prahova au anunţat că fac disponibilizări. Este vorba despre o societate din domeniul comerţului cu amănuntul care renunţă la 24 de salariaţi şi de o firmă de prestări lucrări de instalaţii sanitare care disponibilizează 44 de angajaţi. Pentrr februarie, ale două firme au trimis notificări în acest sens. O societate de transport a transmis la AJOFM că nu mai are de lucru pentru 96 de persoane, iar o fabrică de produse din ţiţei va trimite acasă 19 salariaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite