Ploieşti: Criză de proporţii pe piaţa florilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela le face reduceri clienţilor
Daniela le face reduceri clienţilor

Florăresele spun că este cel mai slab an din ultimul deceniu şi că în nenumărate rânduri sunt nevoite să le arunce la gunoi.

„De dimineaţă nu am avut bani nici de cafea. Mi-am luat pe datorie. Vânzările merg foarte prost pentru că nu mai are lumea bani. Deşi ne aprovizionăm cu flori permanent, suntem nevoite să aruncăm de multe ori marfa la gunoi”, ne-a spus Daniela Jercan, vânzătoare în piaţa centrală de flori. Daniela spune că a redus foarte mult preţurile anul acesta, însă nu o lasă inima să dea florile degeaba. „La câţi bani dau pe ele, sincer nu îmi vine să le dau gratis, mai bine le arunc”, zice vânzătoarea.

Florăresele spun că nici îndrăgostiţii nu mai cumpără flori pentru iubitele lor. Trandafirii, care în această perioadă aveau cea mai mare căutare, se ofilesc în vasele cu apă ale florăreselor. „Nu am vândut mai nimic de Valentine”s Day şi nici de Dragobete. În alţi ani veneau domnii şi cumpărau buchete frumoase pentru soţii sau prietene, dar anul acesta bate vântul”, se plânge o altă vânzătoare.

Se caută florile la ghiveci

Nici florile de sezon nu se bucură de  mare succes la cumpărători. „Am lalele şi frezii cu 2 lei firul. Mai ieftin de atât nu am cum să le las pentru că le iau cu 1,5 lei, dar lumea nu mai cumpără. De când cu criza asta, stăm mai mult degeaba pe piaţă. Anul trecut a mers mai binişor, dar acum din ce în ce mai slab”, ne-a spus şi Maria Ene.  Cumpărătorii spun că nu îşi mai permit să dea banii pe flori pe care să le arunce după câteva zile. „Sunt frumoase într-adevăr florile şi îmi plac foarte mult. Însă mai repede prefer să iau un ghiveci cu flori atunci când am un ban care ţine mai mult decât să cumpăr un buchet de flori care după câteva zile se ofilesc”, ne-a declarat Mioara Ilie.

Cât costă florile

Pe pieţele ploieştene, trandafirii costă între 4 şi 5 lei, iar garoafele 1,5 lei. Un fir de zambilă costă 3 lei, iar o zambilă într-un ghiveci 5 lei. Comercianţii oferă şi zambile boboc în ghiveci tot la 5 lei. Cele mai ieftine flori în ghiveci sunt primulele care costă 5 lei, iar oferta de culori este bogată: de la galben parfurmat, la alb, roz şi violet.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite