Ploieşti: Cristina Sandu este instructor internaţional de kangoo jumps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă gimnastă de performanţă, Cristina Sandu este singurul instructor de kangoo jumps din Prahova, cea mai nouă metodă de slăbire şi întreţinere corporală.

Cocoţată pe ghetele de câte două kilograme fiecare, Cristina Sandu are aceeaşi graţie ca o balerină care poartă doar un tutu de câteva sute de grame şi o pereche de poante. Nu este uşor să te mişti în ghetele grele şi să-ţi menţii echilibrul, dar a învăţat secretul acestui sport mult mai repede decât alţi candidaţi la titlul de instructor internaţional în domeniu.

De mare ajutor i-au fost şi cei nouă ani în care a făcut gimnastică de performanţă la Clubul Petrolul, dar şi cei patru ani în care nu a mai făcut sport după ce s-a lăsat de antrenamente. Repausul îndelungat a determinat-o să devină instructor voluntar la o sală de fitness din Ploieşti, apoi angajat în toată regula la unul dintre cele mai mari cluburi de întreţinere corporală din oraş. "Când am intrat prima dată în sală, nu ştiam nimic. Dar am drumul la muzică şi mi-am lăsat corpul să se mişte în ritm. Nimeni nu şi-a dat seama că nu ştiam, de fapt, mişcările", îşi aminteşte Cristina.

Foarte repede, a început să compună ore de aerobic complicate, în care îmbina stepul, exerciţiile pilates şi foarte multe... zâmbete. S-a perfecţionat la traininguri internaţionale în Italia şi a fost printre primii instructor care au adus spinning-ul în Ploieşti, un tip complicat de antrenament cu bicicletele, dar şi fitbox, exerciţii derivate din boxul băieţilor.

În echipa României de kangoo

A ajuns să facă kangoo jumps printr-o circumstanţă fericită. Una dintre clientele sale a deschis prima sală cu acest profil din Prahova, Wellness Club Nico, în septembrie anul trecut şi a chemat-o pe Cristina să predea orele de aerobic.

Pentru aceasta însă, s-a perfecţionat câteva luni la Bascov, în Argeş, în Bucureşti şi în Ungaria. Ambiţioasă, a luat examenul cu brio, cu trei luni mai devreme decât prevăd cursurile în domeniu, şi a devenit astfel şi component al echipei României de kangoo jumps. În această calitate, participă la prezentări internaţionale şi este autorizată să ţină orele speciale de întreţinere corporală.

"De la oră pe săptămână am ajuns să ţin acum peste 10 ore, iar intenţia este de a extinde cursurile şi în Câmpina şi Sinaia. Orele sunt mult mai solicitante decât aerobicul obişnuit, dar îmi plac atât de mult încât nu le-am perceput niciodată ca un efort", spune Cristina.

La vară, va muta orele în parc pentru ca ploieştenii să afle în număr cât mai mare de kangoo jumps. "Mi-ar plăcea să văd mai mulţi oameni făcând mişcare. Este păcat că tinerii nu se îngrijesc de corpurile lor şi nu găsesc puţin timp şi pentru exerciţii fizice", este dezamăgită Cristina.

Ce beneficii are kangoo jumps pentru organism?

C.S: Kangoo este ideal pentru articulaţii şi afecţiuni ale coloanei vertebrale, întăreşte sistemul imunitar, inima şi plămânii. Dezvoltă în aceeaşi măsură partea inferioară şi cea superioară a corpului, accelerează arderea caloriilor, iar pentru copii este extrem de benefic în mărirea capacităţii motrice.

Cu ce se individualizează kangoo jumps?

C.S: Prin faptul că exerciţiile se fac în ghete speciale prevăzute cu arcuri eliptice şi benzi de întindere. Astfel, în timpul efectuării exerciţiilor, sunt atenuate mişcările de "pocnire" asupra coloanei vertebrale, şi, în acelaşi timp, solicită mult mai multe grupe de muşchi, iar antrenamentul este complet.

Ce-i place

Îi place să se uite la filme tocmai pentru că nu are timpul necesar de a urmări unul cap-coadă, să navigheze pe internet şi să se plimbe în aer liber.

Ce nu-i place

Urăşte să fie obligată să facă ceva ce nu-i place şi nu agreează persoanele fără simţul umorului sau cele care îi strică ziua.

Profil

Născută. 8 martie 1987, Ploieşti

Familie. Necăsătorită

Studii. Atestat de instructor internaţional de kangoo jumps

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite