Ploieşti: Cozi interminabile pentru depunerea declaraţiilor de drepturi de autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de prahoveni au venit astăzi de la primele ore ale dimineţii la Casa Judeţeană de Pensii Prahova pentru a-şi depune declaraţiile de venit şi pentru a achita dările aferente lunii iulie.

Coada se întindea pe câţiva metri, ajungând până la jumătatea curţii instituţiei. Răpuşi de cădură, cu dosarele în mână, oamenii stăteau în picioare de ore bune pentru a da bani la stat. „Este bătaie de joc ce se întâmplă. Ne pun să stăm aici la cozile astea, în loc să ne lase să ne facem treaba. Cum vor să mai progreseze ţara asta dacă nu fac decât să le pună beţe în roate celor care vor să muncească cinstit", ne-a spus revoltată Elena Chiriţă, o femeie de 40 de ani.

Mulţi dintre cei venţi la Casa de Pensii nici nu ştiau cum să completeze declaraţiile pe care trebuiau să le depună şi umblau nedumeriţi de la un ghişeu la altul pentru a cere lămuriri angajaţilor.

„Am luat formularul de la xerox dar nimeni nu ne spune cum trebuie completat. Eu sunt persoană fizică autorizată şi mă ocup de instalaţii şi nu ştiu ce sumă să trec la venit. Să adun toate facturile pe care le am sau să trec un venit estimativ pentru care să îmi asum răspunderea. Pentru că bănuiesc că trebuie să plătesc mai mult dacă suma este mai mare. Pe de altă parte, nu aş vrea să plătesc amendă la un eventual control", explică nedumerit Florin Ion.

Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice autorizate, dar şi angajaţii care sunt plătiţi exclusiv sau şi prin drepturi de autor trebuie să depună declaraţiile individuale privind venitul încasat în iulie atât la casele judeţene de pensii cât şi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. În ceea ce priveşte asigurările de sănătate, plata se va face la începutul lui 2011.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite