Ploieşti: Copiilor care au părinţi şomeri li s-a interzis accesul la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul privind înscrierile la Grădiniţa „Sf. Mina" este discriminatoriu, conducerea unităţii interzicând înscrierea copiilor de şomer sau a celor care au părinţi aflaţi în concediu de creştere a copilului. Acest lucru i se pare justificat inspectorului şcolar şef Gheorghe Borovină, dar prefectul Adrian Dobre va lua măsuri de sancţionare.

Incident fără precedent în Ploieşti. Directorul Grădiniţei cu program prelungit „Sfântul Mucenic Mina", Jana Popa, a postat pe uşa de la intrarea un afiş prin care anunţă că nu sunt admise la înscrieri dosarele copiilor ai căror părinţi sunt în şomaj, în concediu de creştere a copilului sau sunt nesalariaţi.

Pentru ca preşcolarul să fie admis, potrivit anunţului, ambii părinţi trebuie să fie salariaţi.

image

„Există articolul 34 din Regulamentul de funcţionare şi organizare a grădiniţelor, în care este scris că, printre actele necesare înscrierii, se numără şi adeverinţe de salariat din partea părinţilor", explică Jana Popa, directorul unităţii.

Criteriu de selecţie

Jana Popa spune că a folosit această prevedere legală drept criteriu de departajare, din cauza numărului foarte mare de părinţi care s-au prezentat a înscrieri în data de 15 ianuarie.

La cele două grupe de preşcolari din acest an sunt înscrişi aproximativ 60 de preşcolari, însă niciunul dintre ei nu are părinţi şomeri.

„Avem o listă de rezervă pe care îi scriem pe părinţii care nu au venituri şi, în caz că se angajează, ei pot solicita să-şi înscrie copiii la noi", încearcă să se scuze Jana Popa.

Potrivit acesteia, părinţii care nu au un loc de muncă sunt sfătuiţi să-şi ducă micuţii la o grădiniţă cu program normal, având mai mult timp la dispoziţie să stea cu ei.

Păreri împărţite

Gheorghe Borovină, inspectorul general şcolar este de părere că măsura luată de director nu este discriminatorie.

„În momentul în care părinţii nu au serviciu se pune problema plăţii cunatumului de 200 de lei pe lună, care reprezintă mesele oferite copiilor la program prelungit", spune Borovină.

Acesta consideră că intenţia Janei Popa a fost interpretată eronat şi într-un mod tendenţios.

„Nu este normal"

 „Nu este normal ce s-a întâmplat la această grădiniţă. Nu există niciun act normativ şi nicio lege care să intrezică părinţilor, indiferent ce ocupaţie au aceştia, să-şi înscrie copiii la o grădiniţă cu program normal sau una cu program prelungit", declară Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova.

Acesta ne-a declarat că va purta discuţii cu reprezentanţii IŞJ Prahova pentru a se stabili ce măsuri de sancţionare vor fi luate.

La nivelul Inspectoratului a fost demarată o achetă, Jana Popa riscând să-şi piardă postul de director în cadrul unităţii preşcolare.

image

Foto: www.observatorulph.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite