Ploieşti: Constructorul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, furat de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul compactorului, Mihai Haralambie este cel care a gândit întreaga „afacere“ - foto IPJ Prahova
Şoferul compactorului, Mihai Haralambie este cel care a gândit întreaga „afacere“ - foto IPJ Prahova

Motorina sustrasă din utilaje se vindea la preţul „promoţional", de doar 50 de lei bidonul de 20 de litri. În loc să taseze terasamentul, şoferul compactorului stătea cu utilajul garat toată ziua, iar noaptea, ajutat de doi paznici, sustrăgea motorina „economisită".

Cinci indivizi au fost surprinşi de către jandarmii prahoveni, pe când umpleau bidoane cu motorină din rezervorul unui utilaj folosit la construirea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Oamenii legii aveau informaţii că sistematic, combustibilul din rezervoarele utilajelor folosite la lucrările autostrăzii, dispare. Mai bine de două săptămânni au stat jandarmii la pândă până i-au prins pe hoţi.

Nu mică le-a fost mirarea când au constatat că trei dintre ei sunt angajaţi ai constructorului tronsonului de autostradă, Gherghiţa - Fânari.

Cel care a gândit afacerea este şofer pe compactorul din rezervorul căruia a furat motorina. Mihai Haralambie are 38 de ani, este din Bacău şi lucrează de când au început lucrările la autostradă, la firma deţinută de Costel Căşuneanu.

În afacere i-a cooptat şi pe doi paznici ai şantierului autostrăzii, fără ajutorul cărora nu ar fi putut fura combustibilul din utilaj. Ei au reuşit astfel să ia într-o singură noapte aproape 400 de litri.

Clienţi fideli din Ialomiţa

„Când i-am surprins pe cei cinci, reuşiseră să umple 18 bidoane a câte 20 de litri fiecare, cu motorină din utilajul folosit la tasarea balastrului. Au recunoscut că nu este prima oară când fac asta. Nici cei doi clienţi care intenţionau să cumpere cei 100 de litri de motorină furată, nu erau la prima tranzacţie de acest fel", ne-a declarat maiorul Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Prahova.

Ceilalţi patru indivizi prinşi de jandarmi au vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani. Cumpărătorii au bătut drumul tocmai din Ialomiţa ca să ridice motorina furată. Plăteau 50 de lei pentru fiecare bidon cu 20 de litri de motorină.

Adică, şoferul compactorului şi cei doi paznici complici, încasau aproximativ 1.000 de lei pe seară, din motorina pe care o furau din utilajele folosite la contrucţia autostrăzii. Mihai Haralambie îşi gândise atât de bine afacerea încât ştia ce să facă ca nu cumva şefii lui să sesizeze că motorina dispare.

Ancheta a fost preluată acum de procurori, iar cei cinci sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă până la 18 ani de închisoare.

Modul de operare

În cursul zilei, în loc să folosească compactorul pentru a tasa pietrişul, şoferul dormea în cabină. La sfârşitul programului le spunea şefilor că a parcurs zeci de kilometri şi că utilajul trebuie alimentat a doua zi. Noaptea, ajutat de paznici, scotea motorina pe care apoi o vindea.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite