Ploieşti: Consiliere şi cursuri gratuite pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliere şi informare gratuită pentru străini
Consiliere şi informare gratuită pentru străini

Un proiect derulat de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Prahova în perioada noiembrie 2010-aprilie 2011 prevede oferirea unor servicii de informare şi consiliere gratuite pentru străinii aflaţi pe teritoriul judeţului.

BCC Prahova este unul din cele 15 centre de acest gen din ţară, acţiunea derulată în cadrul acestui proiect având în vedere spijinirea integrării migranţilor străini cu drept de şedere legală în societate.

Un număr de 1.500 de cetăţeni străini se află pe teritoriul judeţului Prahova, proveniţi fiind din ţări din afara Comunităţii Europene.

Acest centru va oferi în mod gratuit străinilor posibilitatea de a se informa şi a fi consiliaţi.

Cetăţenii străini au aceleaşi drepturi ca şi cei europeni, cum ar fi dreptul la muncă, accesul la asigurări sociale, la o locuinţă, la învăţământ, la o alocaţie de stat pentru copii şi la activităţi specifice pentru acomodare culturală.

Fonduri pentru străini

În plus, străinii pot beneficia de cursuri gratuite de limba română prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Ei pot solicita şi un ajutor rambursabil care poate fi obţinut în urma unei anchete sociale, reprezentând un salariu minim pe economie pentru fiecare membru din familie.

Împrumutul se acordă pe o perioadă de şase luni cu posibilitatea de prelungire pe următoarele trei luni.

Cei mai mulţi străini sunt turci

Majoritatea străinilor din Prahova sunt de naţionalitate turcă, însă sunt şi mulţi moldoveni, africani sau vietnamezi.

Cei care au nevoie de consiliere pot apela la Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni situat în Ploieşti, la „Blocul cu şapte etaje", luni, miercuri şi joi între orele 13.00 şi 17.00, dar şi marţi şi vineri, de la ora 9.00 la ora 13.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite