Ploieşti: Condiţii excelente de schi pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au luat cu asalt pârtiile de pe Valea Prahovei. Foto: ADS
Turiştii au luat cu asalt pârtiile de pe Valea Prahovei. Foto: ADS

Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri pe pârtiile din staţiunile montane. Tunurile de zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă pe pârtiile din Buşteni şi Azuga pentru a le oferi turiştilor condiţii cât mai bune de schi.

Valea Prahovei rămâne preferata turiştilor care îndrăgesc sporturile de iarnă. Gradul de ocupare al staţiunilor pentru acest weekend este de peste 90%. Cei care îşi vor petrece Revelionul pe Valea Prahovei vor avea parte de zăpadă şi de condiţii excelente de schi.

La Sinaia, se poate schia pe pârtiile Valea Dorului 1 şi Valea Soarelui, stratul de zăpadă atingând aproximativ 30 de centimetri.  În Valea Dorului funcţionează şi telescaunul. O urcare sau coborâre costă 14 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru copii. O cartelă de zece puncte costă 72 de lei pentru adulţi şi 44 lei pentru copii, iar fiecare urcare sau coborâre anulează două puncte. Se cere şi o garanţie 20 de lei. Turiştii care vor să se plimbe cu telecabina trebuie să plătească 28 de lei pentru o ucare sau coborâre de la Sinaia la Cota 1400.

Pârtii pentru cei mici

În Azuga, se schiază în condiţii foarte bune pe pârtiile Sorica şi Cazacu începători, stratul de zăpadă atingând aproximativ 30 de centimetri, după cum precizează primarul Adrian Purcaru. Împătimiţii sporturilor de iarnă vor putea schia şi noaptea pe pârtia Sorica, aceasta beneficiind de iluminat nocturn. Tunurile de zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă pe cele două pârtii.

Cei mici se pot distra încercând cele două piste de snowtubbing amenajate în apropierea pârtiei Cazacu.  O plimbare pe deasupra munţilor cu telegondola din Azuga costă 25 de lei dus-întors pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

„La Buşteni, pârtia Kalinderu este plină de turişti. Zăpada are peste 30 de centimetri, iar tunurile de zăpadă artificială funcţionează atât ziua, cât să nu îi încurce pe schiori, dar şi noaptea", ne-a declarat Ion Vasilescu, şeful Domeniului Schiabil Kalinderu. O urcare pentru schiori cu telescaunul din Buşteni costă 16 lei, pentru adulţi şi 12 lei pentru copii. Un tichet nelimitat pentru tot sezonul este 2.700 de lei.

Închirierea echipamentului de schi în staţiunile de pe Valea Prahovei costă între 15 şi 25 lei, iar placa între 45 şi 55 lei.  Cei care vor să se profite de zăpadă pentru a face o tură cu săniuţa trebuie să scoată din buzunare între 5 şi 20 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite