Ploieşti: Condiţii excelente de schi la Sinaia în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara s-a instalat în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, însă pe munte se schiază excelent.

Pârtiile de altitudine din Sinaia au fost luate astăzi cu asalt de amatorii sporturilor de iarnă, care s-au bucurat de omătul bun, dar şi de o vreme superbă. La peste 1800 de metri altitudine a nins abundent în ultimele două zile, iar stratul de zăpadă a crescut cu încă 20 de centimetri. Administratorii pârtiilor din Valea Dorului au amenajat pârtiile, pentru ca turiştii să găsească condiţii perfecte pentru schi şi snowboard.

Astăzi, în prima zi de weekend amatorii sporturilor hibernale au lăsat hainele groase şi au rămas în tricouri sau la bustul gol, pentru a căpăta un bronz frumos de munte. Salvatorii montani sunt în alertă, deoarece temperaturile crescute au înmuiat zăpada, iar acum este instabilă şi poate pleca de pe creste în orice moment. Hotelierii sunt şi ei optimişti, aceştia spun că deşi mai sunt două săptămâni până la minivacanţa de 1 Mai, se aşteptă şi în acest weekend la un număr însemnat de turişti.

Grad de ocupare de 60%

„Avem deja solicitări pentru acest weekend, iar rezervările au dus gradul de ocupare până la 60 la sută. Ne aşteptăm la mai mulţi turişti, vremea frumoasă dar mai ales zăpada din Valea Dorului îi face pe iubitorii sporturilor de iarnă să se simtă ca în plin sezon hibernal, iar de 1 Mai aceştia se vor putea bucura încă de o partidă de schi la Sinaia”, spune Ciprian Stanciu, şef Agenţie de turism Hotel Sinaia.

Meteorologii au veşti bune pentru acest sfârşit de săptămână. Ei spun că la altitudini mari vântul va sufla uşor, însă temperaturile vor fi ridicate, iar soarele va străluci.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite