Ploieşti: Concursuri, sport şi târguri pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea din acest weekend este ideală pentru sporturile de iarnă, în plus, pe Valea Prahovei sunt programate pentru acest sfârşit de săptămână foarte multe activităţi, dintr-o serie variată de evenimente dedicate turiştilor

30 de  producători de miere şi societăţi comerciale de profil vor participa în acest weekend la „Târgul  Mierii- Câmpina 2010", eveniment organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei.

Târgul se desfăşoară sâmbătă şi duminică, cu începere de la ora 11.00, când este organizat concursul „Cel mai bun degustător de miere".

Concurenţii trebuie să recunoască sortimentele de miere încercate, fiind supuşi mai multor probe, în cadrul cărora vor degusta aproximativ 12 feluri diferite de miere. Câştigătorul va fi premiat cu un coş cu produse apicole, dar va primi şi o medalie, cât şi titlul de „Cel mai bun degustător de miere 2010".

Produsele promovate în cadrul acestui târg pot fi achiziţionate de către clienţi la preţuri de producător.

 

Escaladă la Buşteni

Tot în acest weekend, la Buşteni, se desfăşoară Campionatul European de Escaladă pe Gheaţă 2010.

Concursul a debutat joi şi se va încheia duminică. În această seară este programată proba de escaladă masculin viteză. Mâine, la Buşteni, competiţia de escaladă viteză şi cea de dificultate va debuta la ora 8.00 şi se va desfăşura pe două secţiuni, anume cea destinată femeilor şi cea pentru bărbaţi.

Duminică, de la ora 13.15 va începe finala acestui concurs. Turiştii care ajung la Buşteni mai pot opta pentru schi sau snowboard pe pârtia Kalinderu, unde stratul de zăpadă este de 90 de centimetri.

„Este super pârtia de la Buşteni pentru că sunt tunurile de zăpadă, care, indiferent de ninsoare, asigură un traseu foarte bun", este de părere Radu Ticu, un schior ploieştean.

 

Distracţie la Sinaia şi Azuga

La Sinaia, atracţia staţiunii sunt plimbările călare pe ponei sau cu sanie trasă de aceşti căluţi, care pot face, la cerere, un tur complet al staţiunii.

 Tot la Sinaia se poate schia pe pârtiile Drum de Vară, Valea Dorului, Valea Soarelui şi Carp, unde stratul de zăpadă este de 40 de centimetri.

În Parcul „Dimitri Ghica" din Sinaia, patinoarul funcţionează zilnic între orele 9.00 şi 23.00. Intrarea pe gheaţă costă 15 lei iar chiria patinelor pentru 90 de minute costă tot 15 lei. În Azuga se poate schia pe pârtiile Cazacu, Sorica şi La Stână, unde stratul de zăpadă este de 40 decentimetri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite