Ploieşti: Concursuri, muzică şi distracţie, de Zilele oraşului Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finala Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă de la Buşteni se va încheia duminică
Finala Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă de la Buşteni se va încheia duminică

În această seară a avut loc deschiderea oficială a Finalei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă.

Timp de patru zile, Buşteniul va îmbrăca haine de sărbătoare şi le va oferi celor prezenţi concursuri, muzică şi premii, în cadrul evenimentului “Zilele oraşului”. Distracţia a început în această dimineaţă cu concursul de schi “Cupa Buştenarului”, la care s-au înscris proximativ 100 de participanţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 70 de ani. În această seară, de la ora 17.00, a avut loc ceremonia oficială de deschidere a Finalei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă, pe scena amplasată la baza pârtiei Kalinderu,  în cadrul căreia au fost prezentaţi sportivii. Tot în această seară au fost premiaţi şi câştigătorii concursului “Cupa Buştenarului” unde au fost oferite de către primarul oraşului 42 de premii constând în bani şi produse.

 Concerte pe pârtie

La Finala Cupei Mondiale participă 80 de concurenţi din 20 de ţări, România fiind reprezentată de trei sportivi, dar şi de fostul campion mondial, austriacul Markus Bendler, care va concura pentru ţara noastră. „Este a doua oară în ulitimii 5 ani când staţiunea Buşteni este aleasă pentru desfăşurarea finalei Cupei Mondiale. Anul acesta, proba de dificultate se va susţine pe o estacadă nouă, construcţie unicat în lume, care cântăreşte între 80 şi 100 de tone", ne-a declarat Ion Vasilescu, şeful Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Buşteni.

Estacada este formată din trei arce care în partea superioară se unesc într-o calotă sferică, este construită din oţel, are o înălţime de 20 de metri şi va permite crearea unui număr nelimitat de trasee de concurs de mare dificultate şi spectaculozitate.

Turiştii care vor alege să-şi petreacă acest weekend la Buşteni vor avea parte şi de multe concursuri organizate de reprezentanţii Primăriei, dar şi de muzică live. Pe scena de lângă pârtie, vor concerta, în fiecare zi de la ora 18.00, trupele Heaven, Talisman şi soliştii Laurenţiu Duţă, Lavinia şi Anda Adam.

“La Buşteni va fi sărbătoare timp de patru zile şi îi aşteptăm atât pe localnici, cât şi pe turişti să se bucure de zăpadă alături de noi. Concursurile organizate pe parcursul desfăşurării evenimentului vor întreţine atmosfera şi îi vor binedispune pe cei prezenţi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vlad Dinu.

Program concurs

Mâine, de la ora 9.30 va începe competiţia şi vor avea loc probele de calificări dificultate masculin şi finalele la viteză feminin şi masculin. Sâmbătă se vor desfăşura probele de dificultate pentru semifinale masculin, precum şi finalele la feminin şi masculin. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 19.00.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite