Ploieşti: Concedieri pe bandă rulantă în judeţul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele disponibilizate vin la sediul AJOFM cu speranţa găsirii unui loc de muncă
Persoanele disponibilizate vin la sediul AJOFM cu speranţa găsirii unui loc de muncă

Începutul de an se anunţă cu disponibilizarea a 267 de persoane din construcţii, fabricare maşini şi utilaje, inginerie şi consultanţă.

În judeţul Prahova, există peste 28.000 de şomeri, iar numărul acestora creşte de la o lună la alta. Luna aceasta, cinci firme au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova că vor concedia 267 de persoane în ianuarie şi februarie. Activităţile în care îşi desfăşoară activitatea societăţile respective sunt inginerie şi consultanţă, connstrucţii, fabricare maşini şi utilaje şi fabricare încălţăminte. Cei mai mulţi şomeri - 19.499 au studii primare, gimnaziale sau profesionale.

Rata şomajului este dublă faţă de 2008

Rata şomajului s-a dublat faţă de anul trecut, ajungând în prezent la 9%. “La sfârşitul lunii noiembrie 2008 aveam 11.911 şomeri şi o rată a şomajului de 3,8%”, ne-a declarat Florina Sorescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova.

Oamenii sunt disperaţi şi vin în fiecare zi la sediul AJOFM în speranţa găsirii unui loc de muncă. Este şi cazul doamnei Lenuţa Tănase, care a fost disponibilizată de curând de la un magazin alimentar.

“Am lucrat în domeniul comerţului toată viaţa. Acum, m-au dat afară pentru că magazinul nu mai avea vânzare de când cu criza asta. Nu ştiu ce o să fac de acum înainte. Am doi copii pe care trebuie să îi cresc, o fată este la facultate, iar alta în liceu”, spune femeia. Aceasta venise la AJOFM pentru a-şi depune dosarul de şomaj, dar zice că ar prefera să muncească decât să ia indemnizaţia de la stat. “Aş vrea să mă angajez undeva să lucrez, dar nu găsesc unde. Pentru că nu îmi convine să stau acasă şi să primesc şomajul. Dacă lucrez, îmi merge şi vechimea şi câştig şi eu mai mult”.

Locuri de muncă disponibile

În această săptămână, reprezentanţii AJOFM pun la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă 188 de joburi disponibile în Ploieşti, Câmpina şi Vălenii de Munte. Cele mai multe posturi sunt oferite celor care vor să lucreze ca agent de pază, acestea fiind urmate de meserii precum şofer taxi, sudor şi consilier vânzări asigurări.

Anul trecut, în Prahova, 102 firme au disponibilizat personal, astfel încât numărul celor care au rămas fără serviciu în 2009 a fost de 7.399 de persoane. Numai în luna decembrie, înainte de Sărbători patru firme au hotărât să îşi reducă cheltuielile de personal dând afară 353 de persoane.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite