Ploieşti: Cod galben de caniculă şi... averse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până diseară la ora 23.00, jumătatea de nord a judeţului este sub atenţionarea meteorologică de cod galben de averse şi intensificări ale vântului, în timp ce jumătatea de sud este sub cod galben de caniculă.

Astfel, sunt vizate cantităţi de apă însemnate, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină în Oltenia, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, nordul Moldovei şi în zona de munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depaşi local 25-30 l/mp şi, izolat, 60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, spre seară şi la începutul nopţii şi în Muntenia şi sudul Moldovei.

Totodată, vremea va fi călduroasă, caniculară în cursul după-amiezei în cea mai mare parte a Moldovei, a Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei, unde şi indicele de confort termic ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade şi, izolat, 36-37 grade Celsius.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite