Ploieşti: Ciocolata de lux face sărbătorile mai dulci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sortimentele de ciocolată sunt pe toate gusturile
Sortimentele de ciocolată sunt pe toate gusturile

Bomboanele, ciocolata şi specialităţile realizate din cele mai inedite combinaţii sunt cadouri foarte căutate în această perioadă. Sute de sortimente satisfac şi cele mai pretenţioase gusturi, iar pentru ploieştenii cu portofele generoase, preţul minim pleacă de la câteva sute de lei cutia de praline.

Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor sau că bijuteriile sunt cele mai apreciate cadouri, dar nu veţi da greş, în această perioadă a darurilor, nici cu o cutie de specialităţi din ciocolată. Trufele belgiene, bulgării cu marţipan, umpluturile fine din băuturi alcoolice sau pralinele cu arome sofisticate se vând zilele acestea în cantităţi industriale, în Ploieşti.

„Oamenii s-au axat foarte mult pe ciocolata belgiană şi pe cea elveţiană, recunoscute pentru aroma fină şi luxuriantă. Au cumpăra atât tablete cât şi bomboane , ambalate în cutii sau la kilogram. Pentru că este sezon, au fost preferate cele în formă de inimă, în staniol roşu, fie bomboanele ambalate în cutii preţioase din metal cu aplicaţii de cristale", ne-a spus Mihail Marinescu, administratorul ciocolateriei Boutique du Chocolat.

Sortimente ciocolată

Cadouri premium

Din fericire, în magazinele de profil din oraş, dulciurile sunt pentru toate buzunarele, iar aventura prin sutele de sortimente este întotdeauna un răsfăţ al simţurilor pentru că administratorii acestora organizează şi sesiuni de degustări. Pentru cei mici, ciocolata organică, cu mult lapte în compoziţie,  pleacă şi de la 3 lei batonul şi trece de 100 de lei în cazul unor trufe sau praline premium, ambalate în cutii care pot fi refolosite ulterior ca decor sau cutii de bijuterii.  „Cumpăr câteva trufe belgiene pentru o femeie specială din viaţa mea care apreciază foarte mult astfel de cadouri", ne-a spus Bogdan Petroiu, un ploieştean plecat la vânătoare de daruri.

Pentru extravaganţi, în Ploieşti se găseşte chiar şi „ciocolată neagră cu chili, tartinabilă sau tabletă care se serveşte obligatoriu cu căpşuni", după cum ne-a spus şi Simona Zaharia, reprezentantul magazinului British Gallery din Ploieşti.

Preţuri

O cutie simplă de trufe belgiene costă 9,9 lei, o cutie de specialităţi din ciocolată elveţiană ambalate în cutie metalică costă 52 de lei, iar un kilogram de bomboane premium 79 de lei. Pe internet puteţi găsi specialităţi în cutii de lemn, scoici sau inimi de brocart cu preţuri cuprinse între 25 şi 150 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite