Ploieşti: Cinci indivizi au obţinut credite bancare mari cu documente false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals
Cei cinci sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals

Membrii unei reţele care a prejudiciat mai multe bănci din Ploieşti au fost arestaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor. Acestia riscă să petreacă ani buni după gratii pentru faptele lor.

Indivizii au reuşit să obţină credite de la mai multe unităţi bancare, cu ajutorul unor documente falsificate. Acum cei cinci sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals.

100.000 de lei într-o lună

În baza informaţiilor pe care le aveau despre reţeaua de falsificatori de documente, ofiţerii de la Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Prahova, au reuşit să organizeze în urmă cu două zile un flagrant. În plasă a căzut chiar şeful reţelei, Gheorghe Voicu, de 31 de ani din Ciorani. Bărbatul tocmai ridica de la o bancă din Ploieşti 20.000 de lei.

Dosarul în baza căruia funcţionarii i-au acordat tânărului creditul, erau integral false. De fapt, bărbatul prezentase o adeverinţă de salariat la o societate comercială din Sinaia, care însă avea activitatea suspendată. Aceeaşi bancă a fost prejudiciată în decembrie anul trecut, prin aceeaşi metodă, de alţi trei membri ai reţelei. Aceştia au reuşit să obţină cu acte false, 73.000 de lei.

Falsuri de la Piteşti

Persoana care ajuta la falsificarea documentelor este Mădălina B., o tânără de 29 de ani din Piteşti. Femeia percepea un procent important din banii obţinuţi cu actele pe care ea le falsifica. Mai mult, anchetatorii au descoperit că aceasta era urmărită general, fiind condamnată de Judecătoria din Piteşti pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

„Ancheta este încă în derulare. Bănuim că reţeaua falsificatorilor este mult mai mare şi se întinde în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Piteşti, Ialomiţa şi Bucureşti. Suntem convinşi că prejudiciul este mult mai mare, iar unităţile bancare prejudiciate sunt multe", a declarat comisarul Gheorghe Parepa, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IJP Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite