Ploieşti: Cererea de strămutare a procesului judecătorului Rebegea a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Procesul judecătorului prahovean Dumitru Rebegea, arestat pentru fapte de corupţie, se va desfăşura la Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii instanţei supreme au respins la sfârşitul acestei săptămâni cererea de strămutare a cazului acestuia.

Dumitru Rebegea a invocat imparţialitatea magistraţilor Curţii din Bucureşti, susţinând că una dintre judecătoarele acestei instanţe este soţia unui procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care l-au anchetat.

 Dumitru Rebegea, judecător la Tribunalul Prahova, a fost trimis în judecată de DNA, în 27 noiembrie 2009, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. El este arestat preventiv din 5 noiembrie 2009. Au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Viorica Pilică - avocat în Baroul Prahova, pentru luare de mită şi complicitate la favorizarea infractorului, Irina şi Zamfir Sandu, pentru dare de mită şi Eugen Martin, pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro, de la Irina şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Zamfir Sandu, cercetat în stare de arest preventiv. Din banii pretinşi, în perioada iulie - octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma totală de 21.000 euro, în două tranşe.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite